DETALII NOI în cazul tânărului decedat în penitenciarul. Ministerul Justiţiei a pornit o anchetă internă

Embed:

Ministerul Justiţiei a pornit o anchetă internă în cazul tânărului Andrei Brăguţă, decedat, săptămâna trecută, în penitenciarul Pruncul din Chişinău. Iar procurorii au deschis un dosar penal. Anunţul a fost făcut de viceministrul Justiţiei Anatolie Munteanu, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit autorităţilor, Andrei Brăguţă, care avea 32 de ani, se afla în arest preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a fost reţinut pentru că a intrat în conflict cu inspectorii de patrulare, după ce a fost amendat pentru depăşirea vitezei.

Responsabilii de la Ministerul Justiţiei susţin că suspectul avea vânătăi pe corp, atunci când a fost adus de polițiști în izolatorul închisorii. Şeful Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Aureliu Suhan, susţine că Andrei Brăguţă a fost transferat în data de 24 august din Penitenciarul 13 la "Pruncul", deoarece a avut nevoie de supraveghere psihiatrică.

Două zile mai târziu, starea pacientului s-ar fi agravat şi deţinutul a murit. Rudele acestuia au fost anunţate abia peste trei zile. Tatăl lui Andrei Brăguţă a declarat că fiul său a fost anterior internat în Spitalul de psihiatrie din Bălţi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu