Detalii NOI în cazul proprietarului Andy's Pizza, arestat pentru trafic de influenţă: Ar fi colaborat cu un interlop refugiat în Rusia

Embed:

Noi detalii ies la iveală în cazul lui Andrei Tranga, proprietarul unui lanţ de restaurante din ţara noastră, arestat pentru trafic de influenţă şi şantaj.

Potrivit procurorilor, învinuitul a pretins 730 de mii de euro de la un agent economic şi chiar ar încercat să-l deposedeze de afacere. Declaraţiile au fost făcute de procurori la Curtea de Apel, acolo unde avocaţii au cerut eliberarea lui Tranga.

Magistraţii au respins însă solicitarea.

"Ultimul a pretins şi a solicitat de la Varzari, prin intermediul altor persoane apropiate acestuia, o sumă de bani în proporţii deosebit de mari, de asemenea, nemijlocit pentru a fi eliberat din stare de arest. Pretindea că are influenţe asupra persoanelor cu funcţii de răspundere", a spus Vasile Golban, procuror PCCOCS.

În data de 25 aprilie, după ce Viorel Varzari ar fi acordat prima tranşă din banii ceruţi, mai exact este vorba despre suma de 30 de mii de euro, Andrei Tranga şi complicii săi au ajuns după gratii. Banii au fost găsiţi în timpul percheziţiilor.

Pe lângă dosarul de trafic de influenţă, Andrei Tranga mai figurează şi într-o cauză penală pentru şantaj. Omul de afaceri este învinuit că, împreună cu mai multe persoane, l-a şantajat, în ultimii trei ani, pe Viorel Varzari. Şi asta cu scopul de a-i prelua afacerea privind producerea cisternelor din inox, care valorează aproape zece milioane de euro.

"Ultimul era şantajat prin anumite scheme infracţionale pusă la cale atât de cei stabiliţi precum şi persoane care se afla în afara teritoriului Republicii Moldova pentru că avem o cauză transfrontalieră şi anume persoane implicate din Federaţia Rusă, cât şi din Italia. Influenţau asupra lui, pentru a fi predată această afacere", a mai adăugat procurorul.

Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a precizat că nu a efectuat acţiuni de urmărire penală care să-i afecteze activitatea economică a lui Andrei Tranga, aşa cum se vehiculează. Potrivit avocatului omului de afaceri, clientul său respinge toate acuzaţiile care i se aduc.

"Este vorbitor de limba rusă. Eu cred că o să fac o traducere adecvată. El spune printr-o singură frază: absurditate. Pledează absolut nevinovat", a spus Ion Dron, avocat.

Între timp, în presă a apărut o scrisoare în care era indicat că în schema de preluare a afacerii lui Viorel Varzari a fost implicată şi autoritatea criminală Grigore Caramalac, zis şi "Bulgaru". Interlopul a declarat pentru NewsMaker că nu este implicat în acest caz, dar a precizat că îl cunoaşte pe Andrei Tranga.

Acum, "Bulgaru" se află în Rusia. În ţara noastră a fost dat în căutare şi pus sub acuzare pentru o serie de infracţiuni, dar şi pentru că în anii '90 a condus o grupare care ar fi comis omoruri, jafuri, extorcări de bani şi banditism.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu