Detalii noi în cazul Niculinei din Drochia. Tânăra care a murit de insuficienţă renală NU a fost operată

Embed:
Tânăra din raionul Drochia care a murit zilele trecute de insuficienţă renală NU a fost operată. Dezmințirile au fost făcute de medicii din Bălţi. Doctorii povestesc că Niculina li s-a adresat în data de 21 octombrie, la ora 6 dimineaţa. Fata se îndrepta spre Chişinău, la Centrul Mamei şi Copilului, unde făcea tratament, însă pe drum i s-a făcut rău şi a fost nevoită să meargă la spitalul din Bălţi.

"S-au adresat la noi, am procedat prin a-i aplica un pansament, am văzut că este o plagă macerată. Asta înseamnă că tegumentele s-au subţiat şi era o plagă cam 0,5 cm în diametru prin care se elimina lichid transparent fără miros. Am evacuat în jur de doi litri de lichid", a spus Tudor Bouroş,chirurg, Spitalul municipal Bălţi

Medicii mai spun că, după ajutorul primit, fata a mai stat sub supravegherea lor timp de două ore. Când a fost externată, starea ei era bună.

"Starea pacientei nu a fost pentru operaţie. Noi pur şi simplu am eliberat cavitatea abdominală de ascit. Într-o stare satisfăcătoare, cu tensiune, puls şi temperatură a fost îndreptată în direcţia, care de-acum era pusă în plan la bolnava şi rude", a zis Serghei Rotari, directorul Spitalului municipal Bălţi.

Totuşi, procurorii nu-i cred pe doctori pe cuvânt şi aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale. De asemenea, a fost pornit un proces penal pentru încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale, care se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare.

"La moment s-au numit două expertize medico-legale. A fost audiată bunica, mi s-a spun că careva pretenţii în partea lucrătorilor medicali nu are",  Oleg Rusu, procuror.

Tot de insuficienţă renală a murit şi mama fetei. Nicolina Bulat locuia împreună cu bunica sa.

"A şezut la mine, din pensia mea şi am cătat-o. Cu Mariana se ducea, venea cu dânsa", Mila Fotic, bunica fetei.

Chiar dacă sunt îndurerate, rudele spun că nu vor depune plângere la Procuratură.

"Eu mă gândesc că medicul chirurg de la Bălţi el putea măcar să ne oprească cîteva ore şi să îi fi dat nişte preparate. Noi am ştiut că la Nicoleta boala aceasta e tare grea. Din partea mea plângere, nu", Marina Bucătari, vara fetei.

Vineri, premierul a discutat subiectul în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. Pavel Filip s-a arătat şocat de acest caz şi a cerut ca persoanele care nu au luat atitudine să fie pedepsite. Totodată, Guvernul şi-a asumat cheltuielile pentru înmormântare.

Tânăra de 20 de ani a decedat noaptea trecută la Spitalul de urgenţă din Capitală. Potrivit medicilor, pacienta nu mai avea nicio şansă la viaţă, deoarece a fost internată în stare foarte gravă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu