DETALII NOI în cazul morții adolescentei din Cahul. Copila ar fi avut GRIPĂ

Embed:

Adolescenta de 14 ani din satul Brînza, raionul Cahul, ar fi murit de gripă. Astăzi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că copila decedată avea diagnosticul: IRVA. Insuficiență respiratorie gradul III. Pneumonie franc-lombară bilaterală. Insuficiență poliorganică. Șoc septic. Sindrom SIRS. Gripă A(H3N2).

Totodată, după ce au fost făcute publice rezultatele preliminare ale probelor de laborator, medicii spitalului raional Cahul susțin că copila ar fi murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă.

"Conform investigațiilor de laborator a fost stabilit diagnosticul de infecție respiratorie virală acută cu pneumonie bilaterală totală. La radiografie pe tot parcursul pulmonar practic ţesut nu era. Deci era opacitate totală bilaterală. Copila, pacienta a făcut o formă fulminantă practic în 24 de ore noi am avut de la debut", a declarat Elena Tatu, vicedirectorul Spitalului raional Cahul.

PUBLIKA.MD amintește că totul s-a întâmplat săptămâna trecută, când minora a venit împreună cu părinții acasă de sărbători din Londra. Minora s-a prezentat la medicul de familie cu temperatura de 40 de grade, iar acesta i-a făcut o injecție și a trimis-o acasă. Părinții au solicitat serviciul 112 și a fost dusă la spitalul raional Cahul unde nu a mai putut fi salvată.

Mama fetiței acuză medicul din sat de neglijență pentru că nu i-a acordat copilei ajutorul medical necesar. Pe acest caz a fost pornit un proces penal pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

CITEȘTE ȘI: CAZ ȘOCANT! O adolescentă a murit după ce medicul de familie a trimis-o acasă cu febra 40 C

loading...

Lasă un comentariu