Detalii noi în cazul de la Criuleni. Ce a povestit bărbatul care a împuşcat cele trei persoane

Embed:

Pistolarul de la Mălăieşti, Criuleni care sâmbăta trecută a tras în trei oameni, le-a povestit oamenilor legii că este pasionat de arme, iar grenada pe care o păstra în casă o cumpărase din regiunea transnistreană. Aşa a explicat bărbatul, în vârstă de 62 de ani, de ce avea în casă atât de multe muniţii, majoritatea, deţinute ilegal. Declaraţiile au fost făcute, ieri, de şeful direcţiei combaterea crimelor grave, al INI, Igor Zglavuţa, în cadrul emisiunii "Tema Zilei" de la Canal 2.

Acum, bănuitul va fi supus unei expertize psihiatrice, iar dacă se va dovedi că era în deplinătatea facultăţilor mintale, bărbatul riscă ani grei de puşcărie. 

"El a declarat din start, încă în seara zilei de sâmbătă, că este pasionat de arme. Grenada a cumpărat-o de pe piaţa neagră din regiunea transnistreană. Referitor la consumul de alcool, bănuitul nostru a început să consume din data de 7. El era deja de câteva zile de consum abundent de alcool", a spus şeful Direcţiei Combaterea Crimelor Grave INI, Igor Zglavuţa. 

Potrivit oamenilor legii, suspectul îşi recunoaşte parţial vina. În urma anchetei, s-a stabilit că în momentul comiterii infracţiunii, bărbatul era în stare de ebrietate. Acum, oamenii legii urmează să stabilească cum a făcut rost bărbatul de muniţiile pe care le deţinea ilegal.

Între timp, victimele pistolarului rămân internate la Spitalul de Urgenţă. În starea cea mai gravă este un bărbat de 55 de ani, care a fost înjunghiat de câteva ori, tăiat şi rănit grav cu arma. Un al doilea bărbat şi o femeie sunt în stare de gravitate medie.

Amintim că trei persoane au ajuns sâmbătă seara la spital, după ce au fost împuşcate de amicul de pahar, chiar în casa agresorului. Unul dintre ei a fost luat ostatic, iar pentru eliberarea acestuia şi reţinerea pistolarului a fost nevoie de intervenţia a 20 de poliţişti. Supectul este reţinut, iar oamenii legii vor stabili o pedeapsă pentru el, în funcţie de gravitatea rănilor provocate celor trei victime. 

loading...

Lasă un comentariu