DETALII NOI în cazul celor PATRU grupări criminale, care organizau migraţia ILEGALĂ în Europa (FOTO, VIDEO)

Embed:

Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și pentru Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate au desfăşurat o nouă operaţiune, după ce săptămâna trecută au reţinut membrii celor 4 grupări criminale, specializate în migraţie ilegală.

Potrivit unui comunicat de presă al PCCOCS, în 19 aprilie a mai fost efectuată o etapă a operațiunii speciale, în cadrul căreia au fost reţinuţi şi alţi membri ai acestor grupări. Aceştia sunt cetăţeni moldoveni cu vârstele cuprinse între 28 şi 36 ani. Bănuiţii erau specializaţi în scoaterea ilegală din ţară a cetăţenilor străini fără ca aceştia să deţină acte de identitate, inclusiv a celor cu antecedente penale în ţările UE. Pentru serviciile acordate, infractorii au solicitat suma de 2250 dolari SUA.

"Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant, în zona de frontieră, în momentul în care pregăteau transportarea persoanelor, care, de facto, erau investigatori sub acoperire", se arată în comunicatul de presă de la PCCOCS. 

În timpul percheziţiilor, procurorii și ofițerii SIS au depistat echipamente speciale, dispozitive de vizualizare nocturnă şi de termoviziune, staţii radio de comunicare unilaterală, barcă gonflabilă etc.

Cele 2 persoane reținute, deocamdată, s-au ales cu mandate de arest pe un termen de 30 de zile. 

În caz că vinovăția va fi demonstrată, suspecții riscă pedeapsă sub formă de închisoare de la 5 la 7 ani pentr organizarea migraţiei ilegale.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută, 18 persoane au fost reţinute de către PCCOCS, acestea sunt bănuite de organizarea migraţiei ilegale, şantaj, spălare de bani, contrabandă cu mijloace financiare, falsificarea documentelor și trecerea ilegală a frontierei de stat.

Citeşte şi BILANȚUL unei operațiuni de AMPLOARE efectuate de PCCOCS și SIS: 52 de percheziții, 18 reținuţi și 100 de acte false depistate (VIDEO)

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu