DETALII NOI în cazul băiatului, care a decedat de scabie. Poliţia a pornit un PROCES PENAL

După ce băiatul din Cahul a decedat în urma unui tratament aplicat de bunica, fără ca să consulte medicii, poliţiştii au pornit un proces penal pentru omor din imprundeţă, care prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Acum oamenii legii aşteaptă rezultatele autopsiei, pentru a elucida toate circumstanţele decesului.

Totodată, Ministerul sănătăţii a oferit mai multe detalii despre acest caz.

"Bunica l-ar fi uns pe copil cu o substanţă de benzilbenzoat, iar, a doua zi, aceasta a adăugat o soluţie necunoscută cu conţinut de sulf. Copilul a mers la şcoală pe 15 şi 16 aprilie, iar pe 17 aprilie dimineaţa, la ora 8:40 a fost transportat de urgenţă la spitalul raional din Cahul, în stare foarte gravă, însă, cu părere de rău, la 10:50 a decedat. Urmează ca medicina legală să se expună despre cauza decesului.", a declarat Cristina Stratulat, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătăţii.

Publika.md precizează că benzoatul de benzil face parte din clasa de medicamente antiparazitare, insecticide, care aparţin subclasei Ectoparaziticide, inclusiv scabicide. Substanţa se recomandă în tratamentul scabiei, fiind potrivit pentru leziunile fără suprainfecţie sau pentru leziunile eczematoase.

Lasă un comentariu