DETALII NOI în cazul apei cu viermi din Floreni. Ce soluții au găsit autoritățile

Embed:

Autorităţile responsabile au decis să sisteze livrarea apei potabile în satul Floreni, Anenii Noi, după ce localnicii s-au plâns că în robinete le vine apă cu viermi. Debranşarea va fi până mâine, iar între timp specialiştii efectuează mai multe analize. De asemenea, au loc un şir de lucrări de curăţare a apeductelor. 

Subiectul privind calitatea apei din Floreni a fost discutat în cadrul unei şedinţe speciale, care s-a ţinut ieri, la primărie. În cadrul acesteia au fost convocaţi mai mulţi responsabili ai administraţiei locale, specialişti în sănătate şi funcţionari de la Chişinău.

"Noi monitorizăm calitatea apei din Floreni. A fost aşa o informaţie, dar în probele pe care le-am colectat nu am depistat viermi. Putea să fie nişte larve de ţânţar în nămol. Nu există risc pentru sănătatea populaţiei", a spus Alexandru Coteață, medic Centrul de Sănătate Publică din Căuşeni.

Primarul de Floreni, Alexandru David, spune că, recent, administraţia a cumpărat două cisterne de colectare a apei, a câte 64 de tone fiecare, pentru că cele vechi sunt uzate şi gata să cedeze. Decizia de instalare a acestora nu a fost însă votată de consilierii locali, aşa că primarul a cerut sprijinul aleşilor în urgentarea acestei proceduri.

"Facem şedinţa consiliului. Consilierii să voteze pentru că toţi au nevoie de apă şi să mergem mai departe. Să voteze decizia, să săpăm mai departe, să cumpărăm fortunuri, pentru că la noi ţevile pentru apă sunt de 40,50 de ani", a spus Alexandru David, primarul satului Floreni, raionul Anenii-Noi.

Prezent la întrunire, Alexandru Jizdan, deputat ales pe circumscripția Anenii Noi, spune că problema autorităţilor şi a localnicilor este, de fapt, lipsa de comunicare.

"Problema apeductului din Floreni este pe cale de a fi rezolvată. Eu o să fiu cela care o să încerc împreună cu toţi factorii de decizie şi nu în ultimul rând cu oamenii din această localitate, în a o rezolva şi a avea o finalitate", a menționat Alexandru Jizdan, deputat PDM.

În satul Floreni sunt 900 de gospodării. Locuitorii achită lunar 8 lei şi 50 de bani pentru un metru cub de apă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu