Detalii noi despre relațiile dintre PAS și DA cu Ludmila Kozlovska. Open Dialog i-a invitat pe Sandu și Năstase la Bruxelles

Embed:

Apar detalii noi despre relațiile dintre liderii partidelor PAS și DA cu președinta Open Dialog, Ludmila Kozlovska, expulzată recent din UE pentru legăturile cu serviciile speciale rusești. Jurnaliștii de la zeppelin au publicat pe rețele de socializare un document în care erau invitați Maia Sandu și Andrei Năstase la o conferință organizată la Bruxelles în Parlamentul European de către ONG-ul condus de Ludmila Kozlovska. Evenimentul a avut loc în luna mai 2017.

În document, mai sunt invitați jurnalista Natalia Morari, avocata lui Renato Usatâi, Ana Ursachi, dar și un fruntaș PPDA, Alexandru Machedon. Jurnaliștii de la zeppelin au scris că au sperat că politicienii din opoziție s-au maturizat și europenizat, dar ei mint în continuare, precum că nu ar avea legături cu ONG-ul condus de persoana expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruse. Mai mult, aceștia se întreabă dacă le-a plătit, totuși, Open Dialog deplasările în Uniunea Europeană

Ieri, printr-un comunicat de presă, Partidul Acțiune și Solidaritate a negat faptul că ar avea vreo legătură cu fundația Ludmilei Kozlovska, astăzi, însă, printr-un comunicate de presă a recunoscut indirect că acest ONG a plătit biletele de zbor spre Bruxelles. 

Open Dialog a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon. În toamna anului trecut, revista Financial Times a scris că organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene, cum ar fi Parlamentul European și Consiliul Europei.

Anterior, fundația a fost acuzată într-un raport prezentat în Parlamentul European că ar fi implicată în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu