DETALII NOI despre moartea bărbatului, STRIVIT de o bucată de metal la locul de muncă

Embed:

Un bărbat de 50 de ani a murit după ce a fost strivit de o bucată de metal. Nenorocirea s-a produs astăzi pe teritoriul unui depou al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată a Moldovei", în timp ce victima se afla la muncă.

Directorul instituţiei, Iurie Topală, susţine că angajatul nu a respectat măsurile de securitate.

Bărbatul muncea la "Calea Ferată a Moldovei" de mai bine de 20 de ani. Astăzi, angajatul încerca să cupleze două vagoane. O piesă cu o greutate de peste 200 de kilograme a căzut însă peste el şi a murit.

"Piesa această reprezintă un nod care face legătura dintre vagoane pentru ca acestea ulterior să poată fi mişcate. După câte cunosc eu astfel de incident s-a produs pentru prima dată", a relatat şeful adjunct al depoului, Sergheu Petcov. 

Poliţiştii investighează cauzele producerii accidentui.

"În urma cercetărilor s-a constat că bărbatul născut în 1966 se afla în timpul acţiunilor sau în timpul serviciului, efectua anumite lucrări de specialitate şi a fost strivit de un obiect de metal care i-a provocat decesul", a specificat ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Andrian Jovmir.

Şi reprezentanţii Inspecţiei Muncii cercetează cazul, iar rezultatele vor fi prezentate în termen de o lună.

"La momentul actual noi adunăm toate documentele pentru a stabili cauza producerii accidentului şi persoanele care au încălcat actele normative din domeniul securităţii în muncă", a menţionat inspectorul de stat al muncii, Vasile Deseatnicov.

Anul trecut, 32 de moldoveni şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor de muncă, iar 56 au rămas invalizi.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu