DETALII NOI despre InfoTrafic. Cum va funcţiona serviciul Inspectoratului Naţional de Patrulare

Șoferii nu vor mai sta în ambuteiaje. Inspectoratul Național de Patrulare a lansat, astăzi, un serviciu nou "InfoTrafic", prin care, conducătorii auto vor fi informaţi despre situaţia de pe drumurile locale și naționale. 

Potrivit poliției, șoferii vor fi informaţi în timp real, despre situaţia pe străzile din Capitală.

Prin intermediul mass-media şi a reţelelor de socializare, poliţia va anunţa automobiliştii despre drumurile, care ar trebui evitate din cauza ambuteiajelor, dar și căile de ocolire a acestora.

"Activitatea serviciului nostru se bazează pe acumularea informațiilor, zilnic, de la echipele noastre de patrulare, de la operatorii firmelor de taxi, de la organele abilitate a administrației publice locale, de la administrația de stat a drumurilor, cu referire la potențialele obstacole care pot apărea în traficul rutier", spune Pavel Apostol, șeful Serviciului "InfoTrafic" .

"Mesajele de informare care vor fi transmise în cadrul centrului "InfoTrafic", vor fi transmise inclusiv și pentru toate sursele mass-media, canalele de televiziune, postările pa platformei facebook. O să plasăm pe transmiterea informației studiourilor de radio", spune Liviu Baziuc, șeful Inspectoratului Național de Patrulare.

În cadrul serviciului sunt angajate, deocamdată, trei persoane. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, serviciul va fi extins în toată ţara.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu