DETALII NOI despre cei care pregăteau omorul lui Vlad Plahotniuc. PCCOCS: "Membrii grupării urmau să primească un BONUS"

Embed:

(UPDATE 15:16) Cei opt suspecţi, reţinuţi în cazul tentativei de omor a politicianului Vlad Plahotniuc, vor sta 30 de zile în arest preventiv în izolator. Decizia a fost luată de magistraţii de la Judecătoria Centru. 

(10:40) Procurorii cer mandate de arestare pe numele celor opt suspecţi în cazul tentativei de omor a politicianului Vlad Plahotniuc.

"Nu putem la această etapă să vorbim despre declaraţiile părţilor, o parte dintre ei s-au folosit de dreptul de a refuza de a da careva declaraţii, sânt anumite declaraţii deja fixate de către procurori, mai mult decât atât, începând cu data în care am făcut conferinţa de presă, am avansat în investigaţii.

Nu vă putem spune la moment, care sunt toate probele acumulate.

Am solicitat mandatul de arestare pentru că, în primul rând, această măsură preventivă se impune la acest moment, în condiţiile în care urmărirea penală este la faza iniţială a procedurilor. Totodată avem toată certitudinea, reieşind din probele acumulate că, invinuiţii ar putea să se ascundă de la organul de urmărire penală. După cum am anunţat anterior, o parte dintre ei intenţionau să părăsească teritoriul Republicii Moldova pentru a-şi crea un eventual alibi. Aceasta este opinia organului de urmărire penală.

Totodată, ei ar putea să comită anumite acţiuni în vederea distrugerii probelor, care nu au fost acumulate şi, eventual, să anunţe complicii, pe care noi i-am stabilit ca fiind mai mulţi, decât cei, care au fost reţinuţi la moment.

Pentru executarea omorului, în primul rând a fost transmisă suma de 100.000 de dolari. Această sumă era destinată grupării criminale din Ucraina, urmând a le mai fi transmise încă 100.000 de dolari, la sfârşitul operaţiunii. Iar în cazul reuşitei, aceştia urmau să primească un anumit bonus. Aceste declaraţii reiese din interceptările convorbirilor telefonice.

În ceea ce priveşte gruparea criminală din Republica Moldova, plus cei doi executori din Ucraina: noi nu cunoaştem, la moment, care a fost suma de bani, destinată ca urmare a înţelegerilor financiare pe care le-au avut acelştia, cu, deja, persoane cu care erau nemijlocit coordonaţi din Federaţia Rusă. Aici urmează să audiem suplimentar toţi participanţii şi să examinăm toate probleme care au fost ridicate. Suma clară nu este certă, care a fost destinată pentru gruparea din Republica Moldova, urmează să o stabilim.

Sunt două persoane comanditare: care este locul aflării primei persoane, nu-l putem comunica, şi cea dea doua persoană locuieşte în Federaţia Rusă, oraşul Moscova.

Pe parcursul zilei de astăzi vor fi escortaţi toţi opt învinuiţi", a declarat procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc.

PUBLIKA.MD aminteşte că, tentativa de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost dejucată de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră împreună cu organele de drept din Ucraina. Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar alte nouă, în ţara vecină.

Citeşte şi: Ministrul de interne, Alexandru Jizdan, despre principalii suspecţi care au comandat omorul lui Vlad Plahotniuc

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu