Detalii interesante în cazul furtului echipamentului hidrologic al Serviciului de Stat

Embed:

Echipamentul postului hidrologic din localitatea Nimereuca, raionul Soroca, a fost furat. Staţia se ocupă de măsurarea nivelului, presiunii şi temperaturii apei în râul Nistru. Poliţia a intentat un dosar penal în acest caz.

Postul hidrologic este amplasat la mai puţin de un kilometru de satul Nimereuca, raionul Soroca.

Staţia a fost montată pe acest turn cu o înălţime de peste opt metri. Instalaţia măsura temperatura, presiunea şi nivelul apei în râul Nistru,cu scopul de a preveni inundaţiile.

Potrivit autorităţilor locale, angajaţii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat au sesizat poliţia abia peste o lună de la dispariţia instalaţiei.

"Sunt cam 150 de persoane cu terenuri amplasate pe malul Nistrului şi suferă în urma inundaţiilor. Ei nu ştiau, şi-au dat seama doar după ce au văzut că nu vin datele la Chişinău."

Reprezentanţii Serviciului Hidrometeorologic nu-şi pot explica dispariţia echipamentului.

"Acest post era cu o destinaţie specială, strategică, deoarece el informa despre unele cataclizme care se pot întâmpla pe râul Nistru. Această informaţie era foarte utilă pentru agriculturi, cât şi pentru aprovizionarea cu apă a Chişinăului şi a oraşului Soroca", a declarat şeful Direcţiei Hidrologie, Valeriu Cazac.

Postul hidrologic a fost instalat cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale. Valoarea echipamentului furat ajunge la aproximativ 10.000 de euro.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu