Detalii în cazul teroriştilor de la Londra. Unul dintre atacatori se afla în vizorul serviciilor de securitate

Embed:

Doi dintre atacatorii de la Londra au fost identificați de autorități. Este vorba despre un britanic de origine pakistaneză, aflat în vizorul serviciilor de securitate încă de anul trecut, și un bărbat care avea cetățenie libiană și marocană. Poliţiştii au cerut cetățenilor să raporteze orice informații cu privire la terorişti, pentru a putea stabili cum au planificat atacul și dacă au avut complici.  

Primul atacator identificat este Khuram Shazad Butt. Individul de 27 de ani era cetăţean britanic născut în Pakistan. El era căsătorit şi avea doi copii.

Aceasta se afla în vizorul serviciilor de securitate, după ce, anul trecut, a apărut într-un documentar realizat de televiziunea Channel 4 despre o grupare extremistă. A ajuns şi pe mâna poliţiei, după ce a afişat un drapel al Statului Islamic în Regent's Park din Londra.

Butt locuia într-un cartier londonez, unde au avut loc mai multe razii antiteroriste. Un vecin a declarat că s-a adresat poliției, după ce a aflat că individul le citea copiilor, care trăiau în apropiere, despre radicalizare și islam.

"Poliția cere ajutorul oamenilor în anchetă sau să raporteze dacă văd ceva suspect, dar atunci când cineva le oferă informații, ei pur și simplu dau din umeri, la fel ca și în cazul nostru", a spus vecinul unuia dintre atacatori, Jibril Palomba.

Al doilea terorist identificat este un bărbat de 30 de ani pe nume Rachid Redouane.

Identitatea celui de-al treilea atacator nu a fost, deocamdată anunțată.

Totodată, toţi cei 12 suspecţi reţinuţi anterior de forţele de ordine au fost eliberaţi.

Între timp, oamenii continuă să aprindă lumânări și să aducă flori în centrul Londrei.

Ieri seara, sute de persoane s-au adunat în Field Park, pentru a omagia victimele atacului și pentru a ține un moment de reculegere.

La ceremonie au participat mai multe delegații ale comunităților musulmane din Marea Britanie.

Sâmbătă seara, o camionetă a intrat într-un grup de oameni. Ulterior, mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu cuţite şi pistoale i-au atacat pe clienţii unui restaurant din zona Borough Market.

Şapte oameni au murit, iar 48 au fost răniţi în atentat. Toţi cei trei atacatori au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu