DETALII în cazul omorului de la Orhei. Suspectul riscă detenţie pe viaţă

Descoperire macabră la Orhei. Trupul neînsufleţit al unui copil de 12 ani a fost găsit, în această dimineaţă, într-un beci al unei case abandonate. Acesta a fost ucis cu sânge rece de un adolescent de 14 ani, din cauza unei platforme de jocuri. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Făptaşul se află în izolatorul Inspectoratului de Poliţie Orhei. Informaţia a fost confirmată de procurorul-şef al raionului Orhei, Sergiu Bodorin, care a precizat că a fost depus un demers, prin care s-a cerut arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele suspectului.

Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Orhei, Irina Burdujan, trupul neînsufleţit al minorului de 12 ani a fost depistat, în această dimineaţă, în jurul orei 09:00. În acelaşi timp, surse din cadrul organelor de drept, dar şi localnicii ne-au povestit că suspectul ar fi recurs la acest gest după ce a luat cu împrumut de la victimă o consolă "XBOX", pe care nu dorea să o returneze. Sub pretextul că i-o va înapoia, acesta l-a ademenit, ieri, pe minor într-o casă abandonată unde l-a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie de 12 ori în cap, gât şi piept. Ulterior, suspectul a ascuns corpul neînsufleţit al băiatului în beciul gospodăriei.

"Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală în baza articolului 145, aliniatul 2.
- El şi-a recunoscut vina?
- Da, el şi-a recunoscut vina!"

Echipa noastră de filmare a mers la faţa locului pentru a afla mai multe detalii despre acest caz. La Inspectoratul de Poliţie Orhei, l-am întâlnit pe tatăl adolescentul învinuit de crimă. Din motive lesne de înţeles, acesta nu a vrut să vorbească cu reporterul nostru.

Echipa postului nostru de televiziune a reuşit să discute cu mama victimei, sfâşiată de durere. Femeia ne-a spus că fiul său şi suspectul agresor NU erau prieteni, ci doar simpli cunoscuţi. Şi bunelul minorului ucis vorbeşte cu durere despre cele întâmplate.

"Eu mi-am pregătit pentru moarte, pentru mine, dar acum eu trebuie să le dau pentru el... Era un băiat foarte cuminte, mereu se împărţea cu ce avea. Erau prieteni, i s-a făcut milă şi i-a dat pe datorie. Eu ştiu că dacă dai ceva, iai înapoi. Dar nepotul meu i-a dat, celălalt nu a vrut să-l înapoieze, dar iată ce s-a întâmplat."

Şi vecinii sunt îngroziţi de cele întâmplate.

"Ei, nu ne este frică, nu este prima dată. (reporter) - Aici s-a mai întâmplat? - Da, demult trebuia ceva de făcut. Au mai fost la noi cazuri, dar cine-s nu ştiu. Noaptea trecem pe aici, ne temem."

"A fost ucis un copil de 14 ani, aici în apropiere. Nu ştiu, eu eram în sat şi am trecut special pe aici să văd, dar nu ştiu. Tot de seama lui spun băieţii, că cineva de seama lui."

După mai bine de şase ore de când a fost depistat trupul minorului, cu o reacţie oficială a venit şi Inspectoratul General al Poliţiei. Într-un comunicat de presă postat pe Facebook, se arată că făptaşul şi-a recunoscut vina.

Suspectul riscă de la 15 la 20 de ani de puşcărie sau detenţie pe viaţă.

 

loading...

Lasă un comentariu