Detalii în cazul minorei sechestrate și ținute cu forța într-o saună din Telenești. Cine este principalul suspect

Un bărbat de 45 de ani ar fi sechestrat o minoră de 17 ani şi ar fi ţinut-o cu forţa cinci zile într-o saună. Totul s-a întâmplat în data de 3 ianuarie în oraşul Teleneşti.

Sub pretextul că vrea să poarte o discuţie cu fata, bărbatul a dus-o în locul unde muncea şi a ţinut-o acolo cu forţa până în data de 8 ianuarie.

Poliţia a reţinut individul şi investighează şi versiunea că fata ar fi stat benevol.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul care ar fi ţinut tânăra timp de câteva zile, muncea la această saună. Bărbatul de 45 de ani ar fi ameninţat minora că se va răfui cu ea, dacă aceasta va încerca să fugă.

Individul a fost reţinut de poliţişti pentru privaţiune ilegală de libertate, dar nu-şi recunoaşte vina. Bărbatul nu este la prima sa abatere de la lege, el a mai fost anterior judecat pentru fapte similare, dar şi pentru viol.

"Se bănuieşte că a privat de libertate minora de 17 ani şi a ţinut-o într-o încăpere a unei cazangerii a unei saune din oraşul Teleneşti. Împreună cu psihologii, victima urmează să fie audiată pentru a constata toate circumstanţele în care a fost comisă această infracţiune", a spus Vasile Ciubotaru, procuror la Procuratura raionului Teleneşti.

Potrivit procurorului, fata urmează să fie supusă şi expertizei medico-legală pentru a depista dacă nu a fost violată.

La saună nimeni nu a fost de găsit, pentru a comenta situaţia. Oamenii care lucrează în preajmă au spus că nu cunosc nimic despre cele întâmplate.

Şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familie din Teleneşti spune că minora face parte dintr-o familie social vulnerabilă şi că la şcoală avea des probleme legate de disciplină.

"Fetiţa a mai avut anterior problema chiar la instituţia de învăţământ. După ce a terminat nouă clase nu şi-a prelungit studiile în altă instituţie. Urmează ca fetiţa să fie plasată într-un centru unde ar putea să beneficieze de asistenţă psihologică", a spus Angela Sîrbu, şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familie din Teleneşti.

Dacă i se va demonstra vinovăţia, bărbatul riscă până la 7 ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu