DETALII în cazul fetiţei ucise de un camion la Ialoveni. Tragedia s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale unei colege

Embed:

Încă o viaţă spulberată pe şosea. O fetiţă de nouă ani a fost ucisă în timp ce traversa strada la trecerea de pietoni. S-a întâmplat în faţa Şcolii de Arte din oraşul Ialoveni.

Copila a nimerit sub roţile unui camion de mare tonaj la volanul căruia se afla un şofer de 64 de ani. Ea mergea la şcoală pentru a susţine examenul la vioară. În urma impactului, fata a murit pe loc.

Victima era elevă în clasa a 3-a.

"Foarte şocant. Nu doreşti la nimeni aşa ceva. O fetiţă, rudă cu mine, mi-a spus că a lovit-o faţă de ea. Ea a venit tremurînd şi plină de lacrimi la mătuşa care lucrează aici. Ea repeta: "cu roata, cu roata", a explicat o profesoară. 

"Au fost multe cazuri când s-a frânat brusc şi copii sunt speriaţi, ei se tem să treacă strada, dar caz ca acesta este primul şi este dureros şi tragic", a spus o altă profesoară.

Directoarea instituţiei spune că pe acest drum circulă des camioane, iar elevii sunt expuşi în permanenţă pericolului.

"Este drum naţional şi fluxul de maşini este mare, maşini de mare tonaj. Şi în acest sediu este Şcoala de Arte cu 390 de copii, în spatele sediului este casa de creației. Circulă copii. Noi avem nevoie de acțiuni mult mai radicale. Un semafor ar fi o ieşire din situaţie vreau să cred", a declarat Daniela Bodorin, directorul şcolii de arte din Ialoveni.

Testele au arătat că șoferul vinovat nu consumase alcool. Acesta a fost reținut pentru 72 ore.

"La faţa locului s-a deplasat grupa operativă. S-a constatat că un autocamion, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 64 de ani, nu a respectat Regulamentul circulaţiei rutiere. Şi anume la trecere de pietoni nu a permis trecerea unui copil de 9 ani", a decdlarat Pavel Damaschin, şeful IP, Ialoveni.

Dacă se va găsi vinovat, conducătorul auto riscă până la 7 ani de închisoare.

loading...

Lasă un comentariu