DETALII în cazul EXPLOZIEI din Hirova. MOTIVUL HALUCINANT pentru care bărbatul a DETONAT GRENADA şi ce spun sătenii

Embed:

Cinci persoane, printre care un minor de 17 ani, s-au ales cu diverse răni, după ce un bărbat de 57 de ani a detonat o grenadă în satul Hirova, raionul Călăraşi. Victimele au fost transportate la Spitalul raional Călăraşi.

Bărbatul care a detonat grenada s-ar fi supărat pe soţie, care este plecată peste hotare de doi ani şi recent a revenit în ţară. Soţii cresc şase copii, doi din prima căsnicie a femeii, doi dintr-o altă căsătorie a bărbatului şi alţi doi copii comuni.

Potrivit martorilor, femeia intenţiona să meargă la cumpărături cu doi dintre copii, împreună cu mama sa, un unchi şi un prieten de-al fiului. La un moment dat, în plină stradă, în cale le-a ieşit soţul, care a detonat grenada.

Oamenii din sat spun că înainte soţii erau în relaţii bune. Lucrurile s-au schimbat însă acum doi ani, când femeia a plecat la muncă în Israel. Bărbatul le-ar fi spus vecinilor de planurile sale criminale, dar toţi credeau că el glumeşte. Acesta o acuza de infidelitate pe soţia lui.

"E pe internet pusă cum stă cu amantul pe malul mării în Israel. El i-a crescut copiii 13 ani de zile, ai ei doi copii şi mai are doi cu dânsa şi i-a crescut, ea i-a lăsat de un an jumătate, doi ani jumătate. El e muncitor, a lucrat vara pe deal cu combina, a strâns grâul la oameni prin sat", a explicat un sătean.

În urma exploziei, a avut de suferit unul din copiii victimei, soacra bărbatului care a detonat grenada, soţia acestuia, unchiul şi însuşi făptaşul. Însă de spitalizare a avut nevoie doar atacatorul, iar medicii spun că starea acestuia este critică.

"Starea pacientului este gravă. La moment, el este stabilizat, internat în Secţia Terapie Intensivă. Parametrii vitali sunt aproximativ în limitele normei. Adică nu putem spune că e bine, pentru că după aşa un tip de traumatism, pacientul s-a ales cu mai multe leziuni ale corpului, cu o fractură la nivelul gambei, cu un traumatism cranio-cerebral", a declarat Ion Veveriţă, , vicedirector al Spitalului raional Călăraşi.

Totodată, şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi, Marin Cernei, a declarat pentru Publika.md că bărbatul este fost combatant, locuitor al satului Hirova.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, iar vinovatul riscă până la 20 de ani de închisoare. Oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul bărbatului, unde au fost depistate şi confiscate o armă de vânătoare deţinută ilegal, precum şi muniţii pentru aceasta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu