DETALII în cazul copilului muşcat de câine într-un liceu din Capitală

Embed:

Caz ieşit din comun la Liceul Teoretic "Olimp" din sectorul Ciocana al Capitalei. Un câine de rasă buldog francez, lăsat fără lesă de stăpâna sa, a pătruns în şcoală şi a încolțit un elev. Din fericire, este vorba de o rană ușoară. Chiar dacă animalul are toate vaccinele necesare, el se va afla sub supraveghere timp de zece zile, iar stăpâna acestuia va fi amendată.

Incidentul a avut loc de dimineață în timpul unei simulări în caz de incendiu. Când toți elevii au revenit în școală, câinele a intrat cu ei. Şase minori s-au jucat cu animalul, iar unul dintre ei a fost încolțit.

"Mă simt bine. Câinele a urcat scările cu noi. Prin pantaloni m-a mușcat. A fost dureros când m-a încolțit, acum mi-au prelucrat rana și mă simt mai bine", a spus copilul muşcat de câine. 

O fetiță spune că a fost și ea zgâriată când a încercat să mângâie animalul.

După incident, elevii au fost examinați de către medic, iar sâmbătă cei șase copiii, care s-au jucat cu câinele, vor merge împreună cu părinții la Centrul medicilor de familie, pentru verificări suplimentare.

"Copilului i s-a oferit primul ajutor medical. Care se speria, care se juca cu el, dar să spunem că au fost stresați copiii, nu putem spune", a spus directorul adjunct al liceului "Olimp", Mariana Belousov. 

Totuși, specialiștii de la Agenția pentru Protecția Alimentelor afirmă că nu există niciun pericol pentru ei, deoarece câinele avea toate vaccinele făcute.

"Vaccin contra rabiei ce s-a petrecut în data de 4 mai 2017. Copiii nu sunt supuși pericolului de a fi contaminați de virusul rabiei. Oricum, câinele va fi sub supraveghere timp de zece zile", a spus inspectorul Sergiu Barbu. 

În timp ce poliţia şi administraţia şcolii investigau cazul, câinele a fost închis în tualeta şcolii.

Pentru neglijența de care a dat dovadă, stăpâna animalului va plăti o amendă de până la 300 de lei.

"L-am scăpat din lesă. A văzut copiii, l-am pierdut din vizor. A înțepat un copilaș și tot ne pare rău. Nu pot să găsesc botniță pentru așa rasă", a spus stăpâna câinelui. 

Pentru a nu nimeri în situații similare, cei care au animale de companie sunt sfătuiți să respecte regulile pentru întreținerea animalelor.

"Proprietarii câinilor trebuie să asigure cu botniță și curelușă. Agent constatator în domeniu este Agenția pentru Siguranța Alimentelor. Totodată, poliția constată faptul, înregistrează și remite materialul cumulat în direcția lor", a spus ofiţerul de poliţie, Sergiu Curajos. 

Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, administrația liceului spune că va organiza ore tematice cu elevii pentru a-i informa cum să procedeze în asemenea situații.

La liceul Teoretic "Olimp" învață peste 800 de elevi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »