DETALII în cazul celor opt persoane ajunse la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci

Embed:

Opt oameni, dintre care patru copii, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Aceştia au acuzat dureri de burtă şi vomă după ce au sărbătorit ziua de naştere a unui băiat. Întâmplarea a avut loc în satul Nimereuca din raionul Soroca. 

În ajun de ziua sa de naştere, Nicolae Şipco, care împlineşte astăzi 17 ani, a mers împreună cu nişte rude în vizită la familia Movilă din satul Nimereuca. Băiatul a adus cu el şi nişte ciuperci, pe care le-a cules cu mama sa într-o pădure din nordul ţării.

"Am venit la Nistru să facem ziua mea de naștere și nu s-a primit. Ciupercile au fost rele", a spus pacientul Nicolae Şipco. 

Tânărul a venit împreună cu familia Usatîi şi copilul lor de doar un an şi jumătate.

"Toți împreună am mâncat, ei au plecat la Nistru, eu am rămas acasă, pe urmă s-a început tot", a spus Ada Usatîi. 

Primul s-a simţit rău fiul mai mic al familiei Movilă.

"- V-ați speriat? - Atunci nu, la 12 m-am speriat. - De ce? - Mi-o stat și mie rău și retrăiam mai mult pentru copil. Vomitații și mă durea capul, grețuri", a mărturisit pacientul Vasile Movilă. 

Copilul de 10 ani a fost transportat la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală, iar fiul cel mai mare a fost internat la spitalul din Soroca.

"Ei puțin mai grav, eu nu am mâncat mult și poate de-atâta", a spus pacientul Silviu Movilă. 

Rând pe rând, toţi cei care au gustat din mâncarea de ciuperci au ajuns la spital. Medicii spun că acum victimele sunt în afara oricărui pericol.

"Copiii sunt în secția de pediatrie, maturii sunt în secţia de terapie. Pâna la moment se mai află copilul de un an si jumătate cu mămica în reanimare. La internare aveau semne de intoxicație acută, aveau vertijuri, cefalee, moleşeală, greţuri", a spus vicedirectorul spitalului din Soroca, Nina Spoială. 

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu mănânce ciuperci procurate din locuri neautorizate și să nu le culeagă din pădure dacă nu pot deosebi ciupercile bune de cele otrăvitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu