Detalii în cazul AUTOCARULUI ARS la Ceadîr-Lunga: Incendiul ar fi fost provocat de un concurent de afaceri

Embed:

Proprietarul autocarului care a ars în weekend-ul trecut în Ceadâr-Lunga susţine că incendiul a fost provocat de un agent economic concurent. El exclude ipoteza unei răfuieli politice, deşi socialistul Ion Ceban a declarat că motivul ar fi fost faptul că în acest autocar a fost filmat un spot electoral al PSRM.

Proprietarul firmei de transport, Victor Sarioglo, crede că este victima unui act de sabotaj din partea concurenţilor, pentru că, recent, ar fi redus preţul biletelor pe o cursă internaţională. 

Proprietarul firmei de transport, Victor Sarioglo, crede că este victima unei răfuieli din partea concurenţilor pentru că recent, el ar fi scăzut preţul la bilete pentru una din cursele internaţionale pe care le operează.

"Nici într-un caz nu este o răfuială politică, nici nu ne-am gândit la asta deoarece noi suntem oameni neutri în politică. Nu susţinem nici pe cei de dreapta, nici pe cei din stânga. Evident că aici este vorba despre o luptă între concurenţi", a declarat Victor Sarioglo, proprietarul firmei de transport.

Poliţia susţine că pe acest caz a fost iniţiat un proces penal. Şi oamenii legii susţin că preliminar, incidentul nu are nici o legătură cu politica.

"S-a dovedit că la ora trei de noapte a fost un apel telefonic la 112 în care paznicul parcării a declarat că un autobuz este incendiat. La fel incidentul dat a fost luat la control de către conducerea poliției, s-a deplasat la fața locului specialiști de la Inspectoratul Național de Investigație. În aceeași seară a fost pornită o cauză penală în conformitate cu articolul 197 alin 2, incendierea cu bună credinţă a bunului proprietarului. De la fața locului au fost ridicate mai multe secvențe video, prin care se vede că acest autobuz a fost incendiat intenționat, au fost ridicate și alte probe materiale care dovedesc faptul incendierii intenționate.

Vreau să menționez, în urma unor diviziuni care au apărut în spațiul media până la moment nu a fost primită nici o mărturie precum că această incendiere a fost bazată pe baza unui fapte politice. Din contra au fost inaintate două versiuni ambele fiind legate cu activitatea de business și concurența dintre actorii dintre acestea.

Părțile vătămate au declarat că în ajun de incident, pe 15 ianuarie ei au micșorat prețul de transportare călătorului din Moldova spre Turcia aproximativ 50 de procente. Ei au fost amenințați de unii concurenți să nu facă acest lucru. Noi am înaintat această versiune de bază și la moment acolo lucrează angajații noștrii", a declarat Alexandu Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Amintim că incidentul a avut loc sâmbătă noaptea, în Ceadîr Lunga, pe teritoriul parcului de autocare. Potrivit proprietarului firmei de transport, din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se vede cum un bărbat se apropie de autocar şi pune sub roţile din spate un pachet cu substanţă inflamabilă. După câteva secunde, flacăra a cuprins şi ,ulterior, a distrus aproape 80 la sută din autobuz. Victor Sarioglo mai spune că acesta nu poate fi reparat, iar pierderile ajung până la 40 de mii de euro.

Deocamdată, poliţia nu a identificat niciun suspect în acest caz. Cel care va fi găsit vinovat riscă până la şase ani de puşcărie pentru incendiere intenţionată a bunurilor materiale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu