DETALII în cazul angajatului APC care cerea taxe de protecţie de la agenţi economici. A încercat să-şi atragă şeful în "afacere"

Embed:

Cerea bani pentru a nu face verificări inopinate la agenţii economici specializaţi în comercializarea petrolului şi a încercat să îşi corupă şeful. Sunt acuzaţiile care i se aduc unui angajat al Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, care a fost reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie.

De asemenea, a fost reţinut şi un agent economic, asta după ce procurorii şi ofiţerii anticorupţie au fost sesizaţi de superiorul inspectorului.

Funcţionarul este bănuit că ar fi perceput taxe de protecţie de la agenţi economici, specializaţi în comercializarea produselor petroliere, pentru a nu efectua controale. Inspectorul refuză să comenteze acuzaţiile ce i se aduc.

Taxele percepute de bănuit începeau de la 500 de euro.

Totul a ieşit la iveală după ce funcţionarul a încercat să-l corupă şi pe şeful său, oferindu-i 220.000 de lei.

Potrivit planului propus de inspector, 50 la sută i-ar fi revenit lui pentru mediere, iar alte 50 la sută urmau să fie împărţite între şeful direcţiei şi directorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului.

Astfel, în lunile ianuarie şi aprilie 2017, a fost documentată, sub controlul CNA, transmiterea sumelor de 30.000 de lei şi 27.500 de lei către şeful Direcţiei.

Banii ar fi fost pentru protejarea a 22 de staţii PECO prin nesoluţionarea petiţiilor venite de la cetăţeni, verificarea superficială a companiilor incluse în listă sau ignorarea altor abuzuri.

Atât funcţionarul de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, cât şi agentul economic, implicat în schema de corupere, riscă până la 12 ani de închisoare şi amendă de până la 400.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu