DETALII în cazul accidentului GROAZNIC de la Ciocana: Pasagerul microbuzului a "zburat" pe geam

Embed:

Viteza excesivă a mai curmat o viaţă. Un accident tragic, în care a fost implicat şi un microbuz de linie, s-a produs astăzi în Capitală. Un bărbat de 35 de ani a murit, după ce maşina în care se afla s-a ciocnit violent cu un maxi-taxi de pe linia 191.

Alţi trei oameni au fost răniţi, iar unul dintre ei se zbate acum între viaţă şi moarte pe patul de spital. Totul s-a întâmplat pe strada Bucovinei din sectorul Ciocana al Capitalei. 

În cele două vehicule se aflau câte doi oameni. În urma impactului, bărbatul care se afla pe bancheta din faţă a automobilului a murit pe loc. Cei doi şoferi şi femeia de 34 de ani, care era în maxi-taxi, au ajuns la spital cu multiple traumatisme.

Potrivit martorilor, şoferul automobilului circula cu viteză excesivă şi a lovit microbuzul care ieşea din staţia terminus:

"Eu vă spun tot, pentru că trăiesc aici. Vor să treacă mai repejor. De obicei trebuie să oprească. Fiindcă cum pun mâna, cum pun piciorul pe prima linie, ei trebuie să se oprească. Ei nu vor să se opreacă."

"Avea viteză foarte mare mașina neagră. Dar nu a reușit să frîneze, numai impact s-a auzit o bubuitură zdravănă, și doamna de la pasageri, de la rutieră, de la lovitură a sărit peste geam brusc, șoferul tot așa peste geam."

Bărbatul care se afla la volanul maşinii spune că nu a putut evita impactul.

"Microbuzul venea dinspre Megapolis. În faţă stătea un camion şi nu l-am observat. Şoferul m-a observat, a accelerat şi impactul a fost inevitabil. Conduceam pe drum cu prioritate", a declarat 

Poliţia a deschis o cauză penală pentru a stabili toate circumstanţele în care s-a produs accidentul.

"Impactul a avut loc în intersecţie. În situaţia dată nu excludem că automobilul de model Volkswagen Pasat avea viteză excesivă, dar umează să vedem pe parcurs. Urmează să fie efectuate investigaţii, cercetări: cine şi cu ce viteză se deplasa şi respectiv dacă s-au respectat regulile de circulaţie rutieră", a declarat ofiţerul de presă de la Direcţia de Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir. 

Şoferul vinovat de producerea accidentului riscă până la şapte ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce pe un termen de patru ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu