DETALII din culisele creării blocului politic de centru-stânga. AFLĂ cui aparţine ideea şi cine îl va sponsoriza

Ideea de constituire a unui bloc din cinci partide de centru-stânga, între care două cu reprezentare parlamentară, nu aparţine liderilor acestor formaţiuni, ci fostului deputat comunist, Vladimir Doronin. Dezvăluirea a fost făcută de liderul partidului "Renaştere", Vadim Mişin, fost membru PCRM.

"A avut loc o întâlnire, nu a fost una secretă. Ne-am adunat cei şase lideri ai partidelor de stânga - Stepaniuc, Formuzal, Mişin, Garbuz, Şelin şi reprezentantul lui Dodon. Noi toţi am fost invitaţi de fostul deputat Vladimir Doronin. El a venit cu ideea formării acestui bloc, însă Şelin a spus că nu va face parte din bloc, pentru că se alătură comuniştilor", a declarat Vadim Mişin, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Liderul partidului "Renaştere" a negat că la întrunire s-ar fi discutat despre participarea blocului de centru-stânga la noile alegeri parlamentare. "Nu am discutat despre alegeri, dar am discutat cum să ne unim forţele şi să elaborăm un document care să confirme existenţa blocului. Dacă în jumătate de an vom găsi consens, vom elabora proiecte comune şi viaţa ne va arăta că avem nevoie unii de alţii, atunci am putea ajunge şi la alegeri" , a mai spus Vadim Mişin.

În ceea ce priveşte sursele de finanţare, fostul comunist a ţinut să precizeze că blocul de stânga nu va fi sponsorizat din afară: "Nimeni nu ne dă bani, nici Plahotniuc, nici Filat, nici Ilan Shor. Eu nici măcar nu am fost invitat la nunta sa".

Publika.md precizează că cinci partide de centru-stânga intenţionează să-şi unească forţele pentru a-şi consolida poziţiile pe eşichierul politic. Reprezentanţii partidelor de stânga au declarat că vor continua discuţiile, în special pe marginea posibilităţii organizării referendumului de aderare la Uniunea Vamală Euroasiatică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu