Detalii despre viitorul Opel Astra. Ce îmbunătăţiri va avea noua generaţie

Strategia Opel pentru lansarea atualizărilor pentru modelele din gama se schimbă din mers după ce constructorul german a ajuns în curtea Grupului PSA Peugeot-Citroen. După ce a amânat lansarea noii generații Corsa, Opel planifică acum viitorul lui Astra.

Pentru început, hatchback-ul va primi un facelift minor în cursul anului viitor, când va prelua inclusiv o serie de motoare din cadrul PSA, în timp ce noua generație este planificată pentru lansare în 2021.

Potrivit unor informații neoficiale dezvăluite de publicația franceză Caradisiac, noua generație va fi dezvoltată pe platforma EMP2, aceeași pe care a fost construit și Opel Grandland X. Sursa citată afirmă că Astra va prelua inclusiv elemente de design de la Grandland X pentru ca noua generație să fie cât mai diferită de cea actuală.

De asemenea, gama de motorizări va fi preluată de la Grupul PSA Peugeot-Citroen și ar putea exista inclusiv o versiune plug-in hybrid. În schimb, dimensiunile hatchback-ului vor rămâne în mare parte aceleași ,noua generație Astra urmând să aibă o lungime de circa 4.37 metri.

Nu este însă exclus ca, prin introducerea unor modificări de design, capacitatea portbagajului de 370 de litri să fie mărită.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu