DETALII despre persoanele reţinute pentru tentativa de mituire a unui deputat (VIDEO)

Embed:

250 000 de dolari! Această suma urma să fie transmisă unui deputat din Parlament pentru a părăsi Coaliţia Pro-Europeană. Anunţul a fost făcut astăzi către şeful adjunct al Procuraturii anti-corupţie Adrian Popenco.

"250 000 de dolari urmau să fie transmişi unui deputat ca să plece din fracţiunea din care face parte. Banii urmau să fie transmişi de un intermediar, dar nu au ajuns la destinatar", a declarat Adrian Popenco şi a dat asigurări că va fi stabilită identitatea proprietarului acestor bani.

Procurorii nu a spus numele destinatarului, dar au adăugat că deputatul urma să facă astăzi o declaraţie precum că părăseşte fracţiunea din care face parte.

"Deputatul vizat urma să anunţe la şedinţa de astăzi a Parlamentului că îşi părăseşte fracţiunea. Se examinează şi versiunea potrivit căreia banii ar putea să provină de la persoane din străinătate", a declaratg Marcel Tabarcea, şef Direcţie la CNA. 

Totodată, oamenii legii au spus că au reţinut doi suspecţi.

"Unul din cei doi bărbaţi a fost angajat al Ministerului de Interne şi a fost un asistent al fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc, iar celălalt actualmente nu are un loc de muncă. Cele două persoane au fost reţinute pentru 72 de ore şi riscă să stea după gratii de la şase la 12 ani, dacă li se va demonstra vina", a conchis Adrian Popenco.

Publika.md aminteşte că ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii au organizat un flagrant şi au arestat două persoane care sunt cercetate acum pentru încercarea de mituire a unui deputat.

Informaţii despre posibile tentative de corupere a deputaţilor au fost anunţate de parlamentarii Valentina Stratan şi Iurie Chiorescu pe 14 februarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu