Detalii despre percheziţiile de la Calea Ferată, în cazul mărfurilor transportate cu vagoanele-restaurante (VIDEO)

Embed:

Oamenii legii au oferit detalii privind activitatea infracțională a unor factori de decizie ai Î.S. Calea Ferată din Moldova. Sunt vizate persoane responsabile de vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova.

Potrivit poliţiei, în cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a constatat că în perioada anilor 2015 și până în prezent, responsabilii au falsificat  facturi fiscale şi ștampile ale organelor vamale cât şi a altor organe de resort ce permit transportarea acestora. În facturile eliberate în urma primirii mărfurilor pentru vagoanele restaurant, aceștia includeau o cantitate mai mare de mărfuri sau denumirea lor şi prezentându-le la trecerea frontierei cu Ucraina, Belorusia şi Rusia, pe care le realizau pe teritoriul acestora.

În urma efectuării perchezițiilor în birourile de serviciu, vagoanele-restaurant, cât și la domiciliile și automobilele acestora, polițiști și procurori au depistat înscrisuri de ciornă a activităţii vagoanelor restaurant, facturi fiscale și chitanțe privind recepționarea mijloacelor financiare de la șefii de vagoanele restaurant, o armă de vânătoare, 26 de cartuşe 5,45mm, 55 cărtuşe de vânătoare, o ştampilă Direcţia deservire călători, 1.065 timbre de acciz, blancuri de declarații vamale.

Toate documentele, cât și arma și munițiile depistate la domiciliul unuia din factorii de decizie, au fost ridicate și îndreptate la expertiză.

Dacă li se va demonstra vinovăția, suspecţii riscă o amendă de până la 47.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la cinci ani.

Forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.

loading...

Lasă un comentariu