Detalii despre incidentul cu focuri de armă din centrul Capitalei. "Bărbatul a împuşcat pentru a se apăra"

Embed:

Incidentul de ieri cu focuri de armă din centrul Capitalei ia o nouă turnură. Pe bulevardul Grigore Vieru a tras un singur om, care spune că a folosit arma pentru a se apăra de câţiva necunoscuţi care l-au atacat în plină stradă. Bărbatul spune că are permis de port-armă. Oamenii legii nu au pornit deocamdată nicio cauză penală.

Incidentul cu focuri de armă s-a produs, ieri, în jurul orei 16:00. Bărbatul spune că traversa strada la trecerea de pietoni, când un automobil de lux i-a tăiat calea.

"Automobilul vinea spre mine, dar eu nu avem unde să mă feresc. Eu îi zic: Ce faci? El deschide portiera, iese împreună cu celălalt pasager şi mă atacă. S-a început o încăierare. Ei m-au înhăţat de haină şi m-au trântit l-a pământ", a explicat bărbatul care a tras din armă, Dimitrii Popov.

Bărbatul spune că a fost nevoit să scoată arma, pentru a se apăra şi pentru a-i reţine pe necunoscuţii care l-au atacat. A tras de trei ori: o dată în aer şi de două ori într-o roată.

"Am scos arma fiind deja la pământ şi am încărcat-o. Între timp, ei au fugit spre maşină. Eu le-am spus: Stai. Ei au reuşit, însă, să urce în maşină şi eu am tras din armă", a menţionat bărbatul.

După incident, bărbatul a sunat la poliţie. Oamenii legii spun că investighează cazul.

"Se vor investiga și acțiunile bărbatului, dacă a acționat în limitele legii atunci când a aplicat arma. Bărbatul a efectuat împușcăturile în plan vertical, dintr-o armă model Baikal pe care o deține legal", a declarat şeful serviciului de presă al Direcţiei de poliţie Chişinău, Adrian Jovmir.

În prezent, poliţia îi caută pe atacatori, care ar putea fi cercetaţi penal pentru huliganism.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu