DETALII despre incendiul de la Botanica. Iată din ce cauză s-au extins flăcările

Embed:

Detalii despre incendiu de pe strada Independenţei din sectorul Botanica al capitalei. Reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale au declarat că pompierii au luptat ore în şir cu flăcările şi au întâlnit mai multe obstacole pe parcursul stingerii focului. Unul dintre acestea a fost parcarea ilegală a automobilelor în preajma blocului incendiat.

"Acolo erau automobile parcate ilegal. Cu ajutorul oamenilor am ferit maşinile, astfel ca autospecialele sa fie amplasate corect. Din această cauză, ne-am confruntat cu anumite dificultăţi. Prima intervenţie a fost de salvare a oamenilor, după care autospeciala a fost antrenată la ridicarea scării şi stingerea incendiului", a menţionat Vitalie Rusu, salvator.

Potrivit șefului-adjunct al Serviciului Protecție Civilă și Situațiilor Excepționale, Aleco Sandu, materialul din care era construită mansarda, care a luat foc, a favorizat extinderea flăcărilor. "Răspândirea flăcărilor a decurs destul de repede. Flăcările s-au extins de la 1 la 3 metri pe minut. Construcţia trebuia să reziste la flăcări, însă materialul din care era construită nu a permis acest lucru. Anexa blocului nu era durabilă la foc timp de 90 de minute, așa cum era specificat în actul de dare în exploatare a mansardei, iar compania care a efectuat lucrările de construcție va fi trasă la răspundere. Noi am făcut tot posibilul ca să fie evacuaţi oamenii şi flăcările să nu se extindă şi la etajele 4 şi 5", a explicat Sandu.

Ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a spus că pe acest caz a fost iniţiată o anchetă publică cu implicarea societăţii civile. "La moment sunt mai multe versiuni privind izbucnirea incendiului. Cazul se investighează pentru a fi depistate cauzele şi circumstanţele izbucnirii flăcărilor. Vrem să auzim doleanţele martorilor oculari, a oamenilor care au văzut primii când s-au aprins flăcările, aşteptăm mai multe comentarii din partea societăţii", a precizat Puşcaşu.

Publika.md aminteşte că, ieri, a izbucnit un incendiu la mansarda unui bloc de pe strada Independenţei din sectorul Botanica. Focul s-a aprins în jurul orei 16:00, iar pentru lichidarea lui au fost mobilizate 15 autospeciale, cinci autoscări şi 65 de pompieri. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu