DETALII despre incendiul care A DEVASTAT laboratorul de fizică din şcoala de la Glodeni

Embed:

Elevii gimnaziului din satul Limbenii Noi, raionul Glodeni, au rămas fără laboratorul de fizică, după ce încăperea a fost mistuită de flăcări. Incendiul, care a avut loc miercuri, a distrus tot echipamentul din sală, inclusiv trei computere.

Instituţia şcolară va fi închisă până luni, atunci când medicii vor decide dacă este posibilă reluarea orelor. 

Focul a fost stins timp de zece minute de pompierii. Şeful laboratorului de fizică spune că cel mai repede s-au aprins obiectele din plastic.

"Când s-a aprins s-a primit un incendiu puternic. Au fost şi nişte oscelografe cu tuburi care fără scos aerul şi a avut loc o explozie iar copiii s-au speriat puţin", a spus şeful laboratorului de fizică, Gheorghe Naforniţă. 

În timpul izbucnirii incendiului, din clădire au fost evacuaţi 70 de elevi care se aflau la ore.

Incendiul a provocat pagube şi grădiniţei, care se află lângă laboratorul de fizică.

"Copiii dormeau și am observat de pe coridor cum de aici, puțin de sus de ușă a început a ieși așa fum. 41 erau prezenți, toți au ieșit încetișor, binișor, i-am evacuat", a spus directoarea grădiniţei, Svetlana Bologan. 

După incendiu, părinţii copiilor au venit să dea o mână de ajutor.

Reluarea orelor la gimnaziu va fi decisă de reprezentanţii Centrului Naţional de Sănătate Publică. Ei urmează să verifice toate încăperile instituţiei.

"Dacă decizia lor va fi pozitivă și ne va permite să luăm procesul de învățământ, vom relua procesul de învățământ chiar de luni. Am calculat suma necesară pentru restabilirea clădirii, în jur la 30.000 pentru a face reparația cosmetică în clase, coridor", a spus directoarea gimnaziului, Vera Naforniţă. 

Pompierii presupun că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la reţeaua electrică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu