DETALII despre exerciţiile militare din România la care vor participa şi militari moldoveni

Peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii vor participa la exerciţiul multinaţional Wind Spring 15, ce se va desfăşura, în perioada 16-30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, transmite realitatea.net.

Exerciţiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

La exerciţiu participă militari şi tehnică de luptă din unităţi de infanterie mecanizată, tancuri, artilerie antiaeriană, sprijin logistic, subunităţi de vânători de munte, aeronave de tip IAR-330 SOCAT şi IAR-99 ŞOIM din Forţele Aeriene, precum şi elemente de război radio-electronic şi echipe de relaţionare civili-militari.

În cadrul Wind Spring 15 sunt planificate exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe.

Pregătirea activităţilor implică şi dislocarea în facilitaţile de instruire din România a detaşamentelor din ţările aliate şi partenere, acţiune demarată la jumătatea lunii martie.

Amintim că la exercițiul multinațional Wind Spring 2015, din Republica Moldova vor participa 26 de militari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu