Detalii despre copila bătută până la sânge. Fetița și surorile, duse la un centru de plasament

Embed:

Copila bătută până la sânge are șase ani și se afla în grija unei familii împreună cu încă alte trei surori. Mama celor patru copii este plecată de mai mult timp la muncă în Israel.

Incidentul a fost filmat de sora cea mai mare în vârstă de 13 ani care a trimis mamei pentru a cere ajutorul.

Filmulețul cu clipele de groază prin care au trecut copii au fost postate pe o rețea de socializare chiar de mama acestora și a anunțat autoritățile. Ea a povestit că acum un an şi jumătate a plecat la muncă peste hotare şi şi-a lăsat cei patru copii, unul de 13 ani, gemeni de 11 ani şi cel de şase ani în grija unei familii, care mai avea sub tutelă alţi patru copii şi încă trei ai lor.

"Ei au primit această casă. Ea nu este a lor. Le-a oferit-o cineva, tot biserica, ca să aibă grijă de copii. Ei au mai luat alţi copii de pe la asistenţa socială. Mai au încă patru copii în grija lor. Păreau o familie foarte bună. Nu servesc alcool şi era tare liniştită. Nici nu m-am aşteptat să fie aşa ceva", a zis mama copiilor.

Pentru că avea grijă de copii, femeia le trimitea lunar până la şapte mii de lei. Despre chinul prin care trec copiii ei, femeia a aflat recent. Tot ea, i-a spus fetei mai mari, de 13 ani, să filmeze momentul pentru a oferi dovezi autorităţilor.

"Ele tot îmi spuneau că le bate. Adică ele deodată nu-mi spuneau pentru că se temeau, nu ştiu. Ele au fost două săptămâni la o cumnată în Soroca şi acolo ea a vorbit cu ele. Şi încet, încet ele s-au dat şi au spus. O spus că le bate, că îşi bate joc şi eu i-am spus fetei când se duce acolo şi să filmeze", a spus mama fetelor.

Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor, iar copii se află acum într-un centru de plasament. Poliţia a stabilit cauza preliminară a violenţei.

"Se presupune că femeia a spus copiilor să facă ordine în casă şi copiii nu au ascultat-o. Copilul de şase ani a fost supus unei expertize. În urma expertizei urmează să se stabilească ce leziuni are, adică grave sau medii. Această familie va fi investigată conform prevederilor legale ale Republicii Moldova", a declarat Cristina Vicol, purtător de cuvânt IP Călăraşi

PUBLIKA.MD amintește că pe rețelele de socializare a apărut un video în care o fetiță este plină de sânge. Autorul postarii susține că minora ar fi fost bătută de părinții adoptivi pentru că nu ar fi făcut curat. Potrivit internauților, incidentul s-ar fi petrecut în raionul Călărași. 

CITEȘTE ȘI: Imagini video care au revoltat internetul. O copilă, plină de sânge, ar fi fost bătută de părinții adoptivi

Dacă ai fost martorul unei situaţii, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

Lasă un comentariu