Detalii despre ALERTA CU BOMBĂ de la Curtea de Apel Chişinău. Ce au găsit geniştii în interiorul instituţiei

Embed:

Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel Chişinău. O persoană necunoscută a sunat în această dimineaţă la serviciul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că sediul instituţiei ar fi minat. Imediat, toate persoanele aflate în interior au fost evacuate, iar zona a fost încercuită. După câteva ore de verificări minuţioase atât în clădire, cât şi în apropierea acesteia, geniştii nu au găsit nimic, iar angajaţii au putut reveni la muncă abia după ora 13:00.

Potrivit poliţiştilor, persoana care a efectuat apelul, la aproximativ ora 09:30, este un bărbat vorbitor de limba română.

La faţa locului au intervenit salvatorii, pompierii, poliţiştii, precum şi o echipă tehnică specializată a Ministerului Afacerilor Interne. Toţi cei care urmau să participe la şedinţele de judecată, programate în prima parte a zilei, au rămas indignaţi de situaţie.

"Am venit la şedinţă. Alertă cu bombă, ne-au evacuat şi stăm şi aşteptăm. Judecătorul ne-a spus să aşteptăm până va fi terminată verificarea şi intrăm în şedinţă", a spus avocatul, Mihail Scrob.

"Sunt avocat, am o şedinţă stabilită la ora 11, dar vedeţi şi dumneavoastră care-i situaţia".

La şedinţele de judecată de la Curtea de Apel au venit oameni din toată ţara.

- A spus că este bombă şi nu ne dă voie să intrăm.
- Dar de unde aţi venit?
- De la Dubăsarii Vechi am venit la judecată, am judecată cu unul care a furat. Până nu se clarifică nu intrăm, iar dacă se clarifică ne vor permite.

"Am intrat înăuntru şi au anunţat că e pusă o bombă aici. Da e pusă sau nu... văd că ne-au dat afară pe toţi din Curtea de Apel".

"Am proces de judecată şi îi închis tot, tot e blocat că buhneşte, ce buhneşte nu ştiu... au spus că o să buhnească eu nu ştiu, Doamne fereşte".

În timpul verificărilor, traficul a fost restricţionat în zonă. Astfel, circulaţia a fost sistată pe strada Teilor, în perimetrul bulevardului Dacia şi strada Independenţei.

Totodată, oamenii legii încearcă să identifice persoana care a sunat la 112. Aceasta s-ar putea alege cu o amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la doi ani de puşcărie.

Costurile pentru o astfel de intervenţie a oamenilor legii, încep de la 15 mii de lei şi pot ajunge la 30 de mii, bani cheltuiţi din bugetul de stat.

loading...

Lasă un comentariu