DETALII DE GROAZĂ despre OMORUL de la Străşeni. Cum a fost UCISĂ minora, cine sunt suspecţii şi ce spun procurorii

Embed:

Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani au fost reţinuţi în cazul omorului Cristinei Parhomenco, o tânără din Străşeni. Totodată, un alt bănuit de 17 ani este plecat în România, la studii, iar cel de-al patrulea are doar 13 ani şi nu poate fi reţinut. Informaţia a fost oferită de către poliţia şi procuratura din Străşeni.

Procurorii susţin că adolescenţii şi-au recunoscut vina şi au povestit cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul.

"Vineri seara, au servit băuturi alcoolice în parcul din Strășeni, ulterior, s-au deplasat la casa nefinisată unde a fost depistat cadavrul fetiței", a declarat Alexandru Raţă, procuror.

Fata decedată s-a certat cu unul dintre cei patru băieţi. Este vorba de tânărul cu care Cristina prietenea. Bănuiţii ar fi început să o bată.

"Şi respectiv au snopit-o în bătăi până la moarte, cu diferite obiecte care erau acolo, scânduri, bucăți de cărămidă. Toți acești băieți au fost la evidența poliției, au mai fost implicați în alte acțiuni ilegale, cum ar fi furturi, alte acțiuni, să zicem, implicați în contravenție", a spus procurorul.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru omor intenţionat. Anchetatorii examinează și versiunea unui viol, deoarece victima a fost găsită dezbrăcată. Mai mult, procurorii afirmă că fostul iubit al Cristinei ar fi prieten cu autorul jafului produs acum o săptămână asupra unei bănci din Strășeni.

Autorităţile locale spun că cei patru adolescenţi se aflau la evidenţa asistentului social. Cu câteva zile înainte de crimă, aceștia au fost chemaţi la primărie, împreună cu părinţii, pentru a discuta despre comportamentul lor, însă nimeni dintre ei nu s-au prezentat.

"Sunt copii din familii social-vulnerabile, acolo unde sunt educați de un singur părinte sau sunt plecați părinții peste hotare. Am îndreptat materialele Inspectoratului de Poliție ca părinții să fie trași la răspundere", a menţionat Elena Stolear, specialist din cadrul primăriei Strășeni.

"Sunt minori într-adevăr cu probleme, probleme și psihologice și de contingentul lor. Creează foarte multe neplăceri în oraș. Însăși părinții au deja antecedente penale", a subliniat Alexandru Trohin, consilier local, Strășeni.

Dacă li se va demonstra vinovăţia, adolescenţii riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu