DETALII CUTREMURĂTOARE. Motivul pentru care băiatul de 13 ani a fost lovit cu un topor în cap de bunic

Embed:

Un copil de 13 ani ajuns în stare gravă la spital, după ce bunicul său l-a lovit cu toporul în cap. Tragedia s-a produs sâmbătă seara, într-un sat din raionul Hânceşti. În urma loviturii, minorul s-a ales cu o plagă pe craniu şi comoţie cerebrală. Din fericire, viaţa sa este în afara pericolului. Potrivit procurorilor, băiatul a fost lovit pentru că i-ar fi luat apărarea bunicii, care era agresată de soţ. 

Incidentul a avut loc în seara de Sfântul Vasile. După ce a chefuit împreună cu amicii de pahar, bărbatul s-a luat la ceartă cu soţia. Pentru a-l calma, femeia a chemat poliţia.

"După aceea s-a dus poliția și nepotul s-a pus pe pat și se uita la televizor și mai am doi nepoței și el o luat bărdița și eu nu am vrut să vadă copii ceia și i-am dus în altă cameră și el în timpul cela a pălit cu bărdița în cap", a spus bunica victimei.

La scurt timp, copilul a fost transportat la spitalul raional Hâncești, unde i-a fost prelucrată rana, după care medicii l-au direcţionat la Institutul Mamei și Copilului.

"A fost examinat radiologic s-a efectuat și tomografia computerizată unde determinăm o fractură liniară a osului parietal pe stânga. Toporul nu a reușit să ajungă la creier", a explicat Vadim Scutaru, medic neurochirurg.

Potrivit specialiștilor, copilul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi cu o plagă pe craniu, iar acum starea lui este stabilă. Băiatul locuieşte la bunici, împreună cu alţi doi verișori mai mici. Copilul a fost lăsat în grija lor, după ce părinţii au divorţat şi au plecat la muncă peste hotare.

"Nu aveau probleme, copilul era îngrijit. Cred că o să schimbăm statul la tutor. Familia va fi monitorizată de către asistenţii sociali şi autoritatea tutelară. Mâine se va lua o decizie, referitor la copilul aflat în dificultate", a menţionat Maria dadu, asistentă socială, în Sărata Galbenă, Hânceşti.

Agresorul are 54 de ani și a fost reţinut pentru 72 de ore. În momentul reținerii, bărbatul a încercat să fugă.

"A încercat să se eschiveze de la colaboratorii operativi ascunzându-se într-o anexă din locuință însă fiind permisă pătunderea colaboratorilor de poliție pentru cercetare la fața locului de către soția inculpatului a fost indicat locul unde se ascunde concentrația vaporilor de alcool corespunde unei stări de ebrietate avansate", a precizat Ovidiu scutelnic, procuror.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor şi riscă până la 15 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu