DETALII CUTREMURĂTOARE în cazul fetiţei, care s-a înecat în Nistru. Părinţii, DEVASTAŢI DE DURERE. Rudele, şocate

Embed:

Caz şocant în raionul Criuleni. O fetiţă de 11 ani s-a înecat în râul Nistru în apropiere de satul Corjova. La faţa locului s-au deplasat echipe de salvatori, care au găsit corpul neînsufleţit al minorei la o distanţă de 200 de metri de locul unde a intrat în apă, la o adâncime de 4-5 metri.

Tragedia a avut loc în jurul orei 12:00. Victima, originară din Corjova, rămasă fără supravegherea părinţilor, a plecat la pescuit împreună cu fratele mai mic şi cu alţi doi copii din localitate. Minorii au intrat în râu să se scalde, iar fetiţa a fost luată de curenţii de apă. Copiii au alergat să anunţe nişte pescari din preajmă că fetiţa se îneacă, însă când aceştia au venit, nu au mai găsit-o.

"Mai mulţi copii s-au deplasat la Nistru pentru a se scălda, a pescui. Într-un moment dat, copiii care se aflau pe mal au auzit un strigăt, precum ajutor. Şi în momentul Acela, fetiţa s-a înecat", a menţionat Veaceslav Greţoaie, şef IP Criuleni.

Tatăl fetiţei este plecat peste hotare, iar mama se afla la muncă.

"Eram la lucru, lucrez la tutun. Eram la deal şi când am venit înapoi la bază, şefii nici nu au vrut să-mi spună. Zice: hai urcă Alina şi hai cu mine. Şi când am venit, l-am văzut pe fecioraşul meu Victor la Primărie, ce s-o întâmplat? Zice mama, lelea s-a înecat", a povestit femeia.

Scafandrierii au căutat corpul neînsufleţit al minorei aproximativ o oră:

"În jur de orele unu am fost anunţaţi, dat am găsit-o, am extras. La o distanţă orientativă de 4-5 metri".

Specialistul pentru siguranţa copiilor din localitate spune că părinţii fetiţei sunt responsabili, iar în acest caz nu poate fi vorba de neglijenţă.

"Minora face parte din familie completă, cu ambii părinţi, familie firească. Mama este angajată în câmpul muncii. Adică se caracterizează pozitiv atât părinţii, cât şi copiii", a precizat Eugenia Florica, inspector superior al IP Criuleni.

Rudele minorei spun că sunt şocate şi nu le vine să creadă cele întâmplate:

"M-a anunţat, mi-a spus ce s-a întâmplat, ce tragedie că s-a înecat nepoata. Ce poţi să simţi atunci, lacrimi şi durere".

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu