Destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă (VIDEO)

Embed:

Administratorul unei agenții de plasare în câmpul muncii în străinătate, membru al unei grupări infracționale transfrontaliere, a fost reținut de către PCCOCS pentru trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă în UE.

Sub pretextul angajării la un loc de muncă legal și bine plătit în Portugalia în domeniul agriculturii, au recrutat mai multe persoane originare din Republica Moldova.

Victimelor li s-au luat actele de identitate iar mai apoi au fost adăpostite într-o localitate din Portugalia.

Totodată, sub pretextul restituirii unei datorii neachitate de către victime și a cărei mărime nu a fost stabilită în mod rezonabil, aceștia prin amenințare cu violența fizică au fost impuși să practice diferite lucrări agricole, în afară de cele promise inițial, fără a le fi achitat salariul promis.

În rezultatul perchezițiilor la domiciliul suspectului și sediul agenției au fost depistate și ridicate circa 200 de contracte de prestare a serviciilor pe numele cetățenilor Republicii Moldova, care au plecat în străinătate la muncă sau urmează să plece la muncă, agende cu înscrisuri de ciornă, carnete, mijloace bănești, recipise și confirmări de transferuri bănești.

Actualmente, administratorul agenției este plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, făptuitorii   riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 pînă la 15 de ani.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu