Destinaţii pentru vacanţă: Locuri în România pe unde nu a călcat picior de om

Embed:

În România a fost dat start sezonului estival. Zeci de complexe turistice sunt deja pregătite să-i primească pe toţi cei care vor dori să se odihnească pe litoral sau în Delta Dunării. În acest an, autorităţile române au decis să acorde o atenţie deosebită oaspeţilor din Moldova. Posibilitatea atragerii unui număr cât mai mare de turişti a fost discutată la o întrevedere a Asociaţiilor agenţiilor de turism din România şi Republica Moldova.

În lupta pentru clienţi, proprietarii de pensiuni se întrec în a propune un program de activităţi cât mai variat. De ales au şi cei care vor dori să se oprească la un hotel. Serviciile sunt variate şi pentru turiştii care vor să-şi întremeze sănătatea.

O nouă strategie a Asociaţiilor agenţiilor de turism din România şi Republica Moldova este promovarea locurilor extrem de frumoase din ţara vecină, dar care sunt vizitate de un număr redus de turişti.

"Problema este în noi, noi nu dorim să promovăm această piaţă şi cu părere de rău, ea s-a uitat. Noi încercăm să demonstrăm, prin aceste acţiuni, că nu este doar muntele în România, există foarte multe activităţi, staţiuni, care ar aduce turişti din R. Moldova", a declarat Sevastian Botnari, şeful ANAT-Moldova.

"Sperăm să fie de bun augur şi să înţeleagă chiar şi fraţii noştri de peste Prut că România are ce oferi, au ce vedea", a menţionat un reprezentant al patronatelor.

Aşa că, România ne poate oferi nu doar odihna la mare. Delta Dunării aşteaptă curioşii de a vedea locuri pe unde nu prea a călcat picior de om.

"Plajă, plimbări cu barca, excursii, pe canale, pe lacuri, fotografie multă, se iau lecţii de pescuit, dacp nu sunt cunoscători", a precizat Gabriel Radu, vice-preşedinte ANAT-Romania.

Anual, circa 170 de mii de moldoveni se odihnesc în afara ţării. Doar 10 la sută dintre aceştia aleg ca destinaţie de odihnă România. În următorii 5 ani, autorităţile din ambele ţări vor să mărească această cifră de câteva ori. Aşa că litoralul românesc îşi aşteaptă cu nerăbdare oaspeţii din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu