DESTIN DUREROS pentru Elena Petriman, care luptă ca să rămână în viaţă. NU FI INDIFERENT, ajut-o să trăiască

Embed:

O mamă luptă din răsputeri să rămână în viaţă, pentru a-şi putea creşte copiii. Destinul i-a dat o lecţie mult prea dureroasă Elenei Petriman, care suferă de cancer. Iniţial, medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit, dar Elena a găsit puteri să înceapă o luptă contra cronometru. Totuşi, pentru a învinge boala, tânăra are nevoie de 12 mii de euro, sumă care depăşeşte cu mult posibilităţile familiei. 

Până acum câteva luni, Elena Petriman, în vârstă de 34 de ani, era o femeie împlinită. Mamă a trei copii, ea avea tot ce îşi poate dori un om - o familie frumoasă şi fericită. Totuşi, atunci când lumea i se părea mai dragă, Elena a primit o veste care i-a dat lumea peste cap. Ea a aflat că are cancer de colon cu metastaze la ficat, iar medicii i-au spus că mai are de trăit doar două luni.

"Vreau să plâng, să strig, dar nu pot. Trebuie să râd cu ei, să le cânt, să ne jucăm. Este îngrozitor să afli că copilul tău poate să moară, dar tu trăieşti. Nu este corect", a spus femeia.

După ce a suferit o intervenţie chirurgicală la Chişinău, tânăra a plecat în Turcia. Până acum, ea a făcut trei sesiuni de chimioterapie:

"În Turcia am venit foarte slăbită şi cu dureri mari, dar acum mă simt mult mai bine şi abia aştept fiecare chimioterapie".

În pofida pronosticurilor pesimiste ale medicilor, tratamentul dă rezultate bune. Din păcate, acesta este foarte costisitor, iar familia nu mai are resurse financiare. Fondatorii platformei caritate.md s-au oferit să o ajute şi au deschis un cont, unde oamenii pot dona, pentru a o susţine pe Elena. Până acum, s-au adunat peste 9500 de euro.

"Probabil, lupta ei de viaţă, pentru copiii ei şi dorinţa ei nebună de a se întoarce acasă şi de a-i creşte mari, au făcut o minune. Medicii sunt uimiţi cum ea îşi revine şi tratamentul dă rezultate foarte mari", a declarat Svetlana Sainsus, cofondator caritate.md.

Elena spune că mult mai dureroasă decât boala este despărţirea de copii. Deja de mai bine de o lună ea nu şi-a văzut micuţii. Nu a putut să fie alături de gemeni când au făcut primii paşi sau când au spus primul cuvânt, iar gândul că această boală cumplită ar putea să o despartă de copii pentru totdeauna o înspăimântă.

"Gemenii sunt mici şi încă nu înţeleg, dar cel mare înţelege totul. De fiecare dată când vorbim, ne spune "mamă, tată, veniţi acasă", a mărturisit Elena. 

Tratamentul Elenei costă 12 mii de euro. Cei care vor să o ajute, pot trimite un mesaj cu textul "Elena" la numerele de telefon 9002, pentru reţeaua Unite şi 2910 pentru abonaţii Moldcell. De asemenea, puteţi suna la numărul de telefon fix 090009002.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu