Despre "creditele" PSRM din Bahamas: Dumitru Robu le-a expediat procurorilor anticorupţie interpelarea deputatului Reniţă (DOC)

Procurorul General Dumitru Robu a expediat interpelarea deputatului Blocului electoral "ACUM" Iurie Reniţă către Procuratura Anticorupţie. Despre aceasta Reniţă a anunţat pe pagina sa de Facebook şi a publicat documentul.

 

"Apreciez mult reacția promptă a Procuraturii Generale vis-a-vis de interpelarea mea din 23 octombrie 2019 privind presupusele acțiuni ilegale de spălare a banilor din Bahamas, beneficiarii fiind persoane fizice și juridice de la PSRM. Totodată, sper că dl Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, va reuși cât mai curând posibil să studieze minuțios cele 12 volume despre “generozitatea tovărășească” a Bahamusului în raport cu finanțarea campaniilor electorale ale PSRM-ului și a liderului sau “informal”, Igor Dodon.", a scris deputatul Iurie Reniţă. 

PUBLIKA.MD precizează că deputatul PPDA Iurie Reniţă a prezentat un document în care este descrisă o presupusă schemă de spălare de bani din zona offshore. Potrivit parlamentarului, este vorba despre un raport al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din 2016, în care se spune că banii ulterior au fost utilizaţi pentru finanţarea campaniei prezendinţiale a lui Igor Dodon în 2016. Reprezentanţii PSRM şi a preşedinţiei nu au comentat aceste declaraţii. 

CITEŞTE ŞI: Trei deputaţi ai Blocului ACUM acuză PSRM de spălare de bani. Parlamentarii îi cer Procurorului General să ancheteze acţiunile socialiştilor

Lasă un comentariu