DESPRE ATENTATE SE ŞTIA. India a avertizat despre pregătirea atacurilor de la Sri Lanka

Embed:
Autorităţile din Sri Lanka ştiau de câteva săptămâni că în ţară sunt planificate atentate.

Conducerea serviciilor secrete srilankeze ar fi fost informată de omologii din India despre planurile teroriştilor.

Mai mult, indienii ar fi oferit informaţii cu privire la identitatea jihadiştilor şi locul în care aceştia locuiesc.

Anume asta şi le-a permis poliţiştilor din Sri Lanka să aresteze în primele două zile după atentate tocmai 40 de persoane. Liderul de la Colombo a anunţat că va lua măsuri drastice faţă de cei care puteau preveni masacrele.

"În perioada imediat următoare vom restructura poliţia, serviciile inteligente, forţele armate şi ministerul Apărării. Doar aşa vom putea preveni noi eventuale atentate", a menţionat Maithripala Sirisena, preşedintele din Sri Lanka.

Preşedintele a mai adăugat că după restructurare, va cere ajutorul ţărilor care s-au oferit să sprijine Sri Lanka pentru a face faţă acţiunilor teroriştilor. Între timp, autorităţile srilankeze încearcă să stabilească în ce măsură ar putea fi implicată gruparea Stat Islamic, care ieri a revendicat atentatele. Până acum se credea că atacurile ar fi fost comise de o organizaţie radicală locală, dar acum se va analiza şi ipoteza implicării ISIS. Drept dovadă a complicității Stat Islamic este o poză pe care gruparea a publicat-o recent. În ea apare Mohammed Zahran, cel care a fost identificat de autorităţile de la Colombo drept organizator al atentatelor din ziua Paştelui.

"Anchetatorii au progrese în ceea ce priveşte identitatea vinovaţilor. Noi însă trebuie să identificăm toate persoanele implicate şi să înţelegem cine ar mai fi printre colegii lor", a spus Ranil Wickremesinghe, premierul din Sri Lanka.

În urma celor opt explozii produse în Ziua Paştelui în Sri Lanka au murit 321 de oameni, iar puţin peste 500 au fost răniţi. 45 dintre victime sunt copii. Masacrele au fost săvârşite în hoteluri şi biserici.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu