Despărţirea biblică a Mării Roşii s-a întâmplat cu adevarat, susţin cercetătorii americani

Embed:

Despărţirea biblică a Mării Roşii se pare că s-a întâmplat cu adevarat! Cel puţin aşa susţin cercetătorii americani, care au realizat o simulare computerizată a dramaticii separări a apelor Marii Roşii, săvârşită de profetul Moise pentru israeliţi. Astfel, apele ar fi fost împinse de vânturi suficient de puternice, încât să fie separate în două, scrie BBC.

Simulările computerizate fac parte dintr-un studiu mai amplu despre felul în care mişcările de aer influenţează apele. Acestea arată ca un vânt puternic din est poate împinge apele şi crea un pod de pământ, pe care oamenii să meargă în siguranţă.

Textul biblic descrie cum Marea Roşie s-a despărţit în două acum 3.000 de ani, iar profetul Moise a reuşit să-i conducă pe israeliţi afară din Egipt din calea armatelor. Marea s-a despărţit în două până când Moise şi adepţii au trecut, după care şi-a revenit brusc şi i-a înecat pe urmăritorii. Cercetatorii mai susţin că, în urma acestui incident de acum trei milenii, apele împinse de vânt au unit un râu antic de o lagună.

Lasă un comentariu