Despăgubirile pentru maşinile accidentate, cu o vechime de patru ani, vor fi mai mari

Embed:

Proprietarii maşinilor cu o vechime de până la patru ani vor primi despăgubiri integrale pentru reparaţia maşinilor accidentate. Pentru maşinile mai vechi, asiguratorii vor plăti despăgubiri cu luarea în calcul a uzurii.

"Noi am dat dreptul CNPF să elaboreze un regulament, în baza la trei criterii, solicitate de ei, înţelese de piaţă.  Sperăm că, în primul rând, maşinile cu vechime de până la 3-4 ani de zile, în urma negocierilor,  vor primi suma integrală, fără nici un fel de calcul, nici a unui fel de uzură, iar maşinile mai vechi vor primi suma care să corespundă cu dauna provocată", a precizat Ioniţă.

Noile prevederi vor intra în vigoare, după ce Comisia Naţională a Pieţei Financiare va aproba un nou regulament cu privire la plata daunelor pentru maşinile accidentate. Regulamentul va fi elaborat ca urmare a modificărilor operate de către Parlament, în două lecturi, la Legea asigurărilor. Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, spune că, în următorii ani, de despăgubiri integrale vor beneficia şi proprietarii maşinilor mai vechi de patru ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu