Deși se considera democrați și europeni, PAS a interzis presei să participe la un congres al partidului

Embed:

Partidul Acţiune şi Solidaritate a restricționat accesul presei incomode la cel de-al doilea Congres al formațiunii, chiar dacă pretinde că luptă pentru implementarea valorilor democratice în Moldova.

Mai mult, preşedintele partidului, Maia Sandu s-a încurcat în declaraţii, motivând ba că postul de televiziune Prime TV ar fi trimis prea târziu solicitarea de acreditare la eveniment, ba că nu ar fi o instituţie de presă. Iar, secretarul general al formaţiunii, Igor Grosu, a făcut-o pe uşierul la congres şi a interzis personal echipei de filmare să participe la evenimentul la care anterior au fost invitaţi.

"Nu vă supăraţi, am epuizat subiectul, pe lângă faptul că sunteţi manipulatori, sunteţi încă şi tupeişti, nu vă supăraţi, dar nu o să puteţi intra. Nu v-am trimis invitaţii, voi sunteţi atât de toxici că puteţi să trucaţi ori şi ce".

Ofiţerul de presă al PAS, Cristina Bujor, a anunţat, cu o zi înaintea evenimentului, că accesul postului Prime TV la congres va fi interzis, deşi, iniţial, a trimis o invitaţie în adresa redacţiei.

"Nu, pentru că Prime-ul nu este o instituţie de presă", a spus ofiţerul de presă PAS, Cristina Bujor.

Reporterii postului TV au încercat să afle chiar de la Maia Sandu dacă ea ar fi dat aceste indicaţii, însă, aceasta a insinuat că jurnaliştii nu au cerut acreditare.

"Toată presa a fost informată să trimită înainte de eveniment solicitare, iar cei care au trimis solicitări, acestea au fost examinate şi au fost aprobate. Îmi pare rău ca dumneavoastră nu v-aţi conformat regulilor noastre", a spus preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.
 
Ulterior, Sandu şi-a schimbat opinia şi a invocat un alt motiv.

"De la televiziunea Prime sunteţi, sunteţi o televiziune de propagandă, ne pare rău".

Nici Maia Sandu şi nici Igor Grosu nu au putut explica de ce împart jurnaliştii în funcţie de preferinţele editoriale ale formaţiunii PAS. Mai mult Igor Grosu a manifestat o atitudine obraznică faţă de meseria de jurnalist.

"Deci, puteţi să mergeţi în curte, este o altă intrare, acolo este un hotel şi puteţi bea o cafea."


Totuşi, în timpul pauzei, unii dintre membrii PAS s-au arătat surprinşi că Prime nu poate participa la congres. Ei au recunoscut că interzicerea participării Prime TV la congres nu a fost o decizie democratică şi în spiritul european.

"Aşa au luat decizia, n-am cu ce vă ajuta".

Vicepreşedintele Uniunii Jurnaliştilor Petru Bogatu, condamnă reacţia reprezentaților PAS şi susţine că în acest caz actiunea conduceruu este un antidemocratică şi antieuropeană.

"Modul în care s-a reacţionat demonstrează că de fapt presa a fost deja în partid ierarhizată, divizată în presă bună, loială, pentru PAS şi presă care deranjează. Presa şi politicienii sunt rivali fireşti, naturali şi ce aşteaptă Maia Sandu în aceste împrejurări să fie doar adulată de jurnalişti, de mass media, în niciun caz criticată".

Astăzi la Congresul PAS, Maia Sandu a fost realeasă aproape unanim în funcţia de preşedinte al partidului pentru următorii patru ani. Asta în condiţiile în care ea a fost unicul candidat la această funcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu