Deşi nu poate auzi muzica, Vladimir Besarab este compionul en-titre al Moldovei la dans sportiv

Embed:

Dincolo de costumele strălucitoare, de zecile de medalii şi de aplauze, campionul Moldovei la dans sportiv ascunde o poveste tulburătoare. Vladimir Besarab nu poate auzi muzica, cea care îi însoţeşte fiecare pas pe ringul de dans. Nimic nu îi stă însă în cale atunci când vine vorba de pasiunea sa.

La doar 19 ani, Vladimir Besarab este multiplu campion naţional la dans sportiv. A început să practice acest sport pe când avea 5 ani şi nu regretă niciun moment, chiar dacă fiecare concurs înseamnă un efort greu de imaginat. Puţini sunt cei care cunosc povestea dansatorului, cea de dincolo de scenă. Vladimir nu aude - este o ironie a vieţii căreia i se împotriveşte de când avea doar 6 luni. "Când eram mai mic, copiii mai mari râdeau de mine. A fost foarte neplăcut, pentru că toţi spuneau că nu pot vorbi şi că nu aud bine", afirmă Vladimir Besarab, campion naţional la dans sportiv.

Mama acestuia, Aliona Besarab, susține: "Această problemă a apărut când copilul avea 6 luni. Vova are acum 19, iar de 18 ani şi jumătate noi trăim cu această problemă. S-a demonstrat deja că este greşeala medicilor. O supradoză de endomicină în organism a dus la pierderea auzului ".

Vladimir a păşit în sala de dans fără să fie descurajat de ironiile celor din jur. Aparatele auditive l-au ajutat să asculte muzica, iar partenera i-a fost tot timpul un sprijin de încredere. Mai greu este în timpul competiţiilor. Pentru a auzi muzica şi pentru a păstra ritmul, Vladimir are nevoie de o proteză, dar preferă să renunţe la ea şi să se bazeze pe alte simţuri", menționează Ecaterina Petrova, partenera sa de dans.

În același timp, Svetlana Gozun, antrenoare sa declară: "Noi îi prevenim pe antrenori, pentru ca atunci când lucrează cu această pereche să-i arate mişcările, mai puţin să-i explice. Toţi sunt impresionaţi de ceea cât de repede el prinde mişcările."

Vladimir participă la competiţii naţionale şi internaţionale încă din 1997. Ultimul titlu l-a obţinut în decembrie 2009, când a devenit pentru a opta oară campionul Moldovei. Are în palmares peste 500 de diplome, aproape 200 de medalii şi 50 de cupe şi este deţinătorul trofeului "Vedeta dansului Sportiv", acordat de Federaţia Moldovenească de Dans Sportiv.

loading...

Lasă un comentariu