Deși nu interzice decât propaganda împotriva statului, Dodon a reclamat la Curtea Constituțională legea audiovizualului

Embed:

Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar pentru a treia oară. Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin caree solicită magistraților să constate circumstanțele care justifică o astfel de situație. Asta după ce șeful statului a refuzat să promulge legea care interzice propaganda străină.

Conform legislației, președintele este obligat să promulge legile, trimise spre reexaminare, pe care Parlamentul și-a menținut votul.

În document se spune că prin refuzul deliberat al preşedintelui de a executa o obligație constituţională este creat un blocaj instituţional.

Sesizarea va fi examinată mâine.

Și președintele Igor Dodon a anunțat că va sesiza Curtea pe acest subiect. Potrivit lui, această lege atentează la principiile democrației, încalcă drepturile omului şi libertatea presei.

Documentul a fost aprobat în a doua lectură la începutul lunii decembrie 2017.

Ulterior, Igor Dodon a trimis Legea pentru reexaminare, iar deputații și-au menținut votul.

Potrivit autorilor, legea nu prevede interzicerea sau închiderea unor posturi TV, dar combaterea propagandei străine prin intermediul posturilor retransmise.

Interdicţia se referă doar la programele informative, analitice şi militare și vizează posturile TV retransmise de statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu