Deşi ne plângem de turişti puţini, vinăriile Cricova şi Mileştii Mici au uşile închise în week-end

Embed:

Turismul moldovenesc este de ani de zile subiectul unui paradox deficitar. Deşi ne plângem în permanenţă de turişti puţini, cele mai atrăgătoare destinaţii, cum sunt vinăriile din Cricova sau Mileştii Mici, au uşile închise în week-end, tocmai când turiştii străini sunt dispuşi să le treacă pragul.

Turiştii străini care vor să viziteze Crama Cricova în week-end, nu au nicio şansă. Vor găsi poarta închisă. La Vinăria Mileştii Mici - aceeaşi situaţie. Deşi este inclus în Cartea Recordurilor pentru că are cea mai mare colecţie de vinuri din lume, acest obiectiv turistic nu poate fi vizitat duminica.

Cramele de la Cricova şi Mileştii Mici sunt întreprinderi de stat. Turiştii care vor le să viziteze trebuie să scoată din buzunar cel puţin 15 euro pentru o persoană. Este mai scump decât intrarea la Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg, muzeul Louvre, din Paris sau vizitarea Coloseum-ului din Roma.

Reprezentanţii companiilor de turism au şi o explicaţie pentru preţul mare: vinăriile sunt amplasate în subsoluri naturale, care au fost făcute în urma extracţiilor de piatră şi care nu mai pot fi văzute în alt loc din Europa.

Reprezentanţii Agenţiei de dezvoltare a turismului din Moldova nu au fost de găsit pentru comentarii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu