Deşi au votat pentru numirea procurorului general, deputaţii liberal-democraţi s-au răzgândit. Gurin a fost revocat de PLDM şi PCRM

Embed:

Deşi, cu două săptămâni în urmă, deputaţii liberal-democraţi au votat pentru numirea lui Corneliu Gurin în funcţia de procuror general, astăzi, aceştia s-au răzgândit şi l-au revocat din funcţie. Comisia care a examinat legalitatea alegerii lui Gurin a propus abrogarea hotărării de numire a acestuia în funcţia de procuror general. Membrii Comisiei au ajuns la concluzia că Gurin nu ar fi întrunit condiţiile necesare pentru ocuparea acestui post. Proiectul a fost adoptat cu votul a 65 de deputaţi.

"Proiectul de lege de la bun început a fost introdus pe agenda forului legislativ cu grave încălcări procedurale. El nu a fost supus expertizei anticorupţie şi nu avea avizele Guvernului, CEC, Comisiilor permanente ale Parlamentului, expertiza, precum şi avizele forurilor internaţionale", a declarat deputatul PLDM Tudor Deliu.

Decizia a stârnit, însă, nemulţumirea unor deputaţi.  "În anul 2008, PLDM a început o campanie privind colectarea semnăturilor pentru modificarea sistemului electoral prin introducerea sistemului mixt. Cum se explică întorsătura asta de 180 de de grade? a întrebat deputatul PD Adrian Candu.

"Atunci nu apăruse un personaj politic în scena politică a Republicii Moldova. Astăzi, din păcate acest personaj construieşte un sistem care prezintă un pericol pentru sistemul democratic al Republicii Moldova", a replicat preşedinte fracţiunea PLDM, Valeriu Streleţ.

Toate discuţiile legate de numirea lui Corneliu Gurin în funcţia de procuror general au apărut la o săptămână de la numirea acestuia în post. Liberal-democratul Ion Butmalai a declarat că nu a votat pentru numirea lui Corneliu Gurin în funcţia de procuror general. Ulterior, un alt parlamentar PLDM şi-a dat seama că nu era în sală în timpul votării.

Publika.md aminteşte că, pe 18 aprilie curent, Corneliu Gurin a fost ales în funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Pentru candidatura lui Gurin au votat 51 de deputaţi din partea PLDM, PD şi câţiva deputaţi neafiliaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu