Deşi are un milion de vise, cel mai mult îşi doreşte un pom de Crăciun

Embed:

Un copil cu un milion de vise. Vise pe care mama nu i le poate însă îndeplini nici măcar de Crăciun. Sunt prea săraci pentru asta. La cei 11 ani ai ei, ultima speranţă a Magdalenei, din Vărzăreşti, este Moşul. Îl roagă să-i aducă măcar un Pom de Crăciun.

Este o fetiţă frumoasă, deşteaptă, cu zece pe linie. "Deşi este dintr-o familie mai puţin avută, care trăieşte pe ceea ce munceşte mama la zi,  învaţă mai bine. Învaţă mai bine decât cei care au mai multe posibilităţi", a menţionat directoarea liceului din Vărzăreşti, Zinaida Stratulat.

E un copil care-şi doreşte ca Moşu să-i aducă de sărbători: dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, încălţăminte. Cere de la Moş Crăciun pentru că mama ei nu are de unde să-i cumpere. Trăiesc din banii pe care mama îi câştigă muncind cu ziua. "Eu o înţeleg pe mama mea şi aştept până va avea posibilitatea să-mi cumpere o geantă nouă şi haine", a spus Magdalena.

Dar cât poate să rabde un copil, mai ales că este la o vârstă când are nevoie de bucurii. Dar rabdă... pentru că îşi iubeşte mama, mai ales pentru că a avut curajul să crească singură trei copii.

"Singură mi-am făcut şi cuibul acesta. Singură şi copii mi i-am crescut. Am iubit copiii, ţin la dânşii. Ei au simţit că mie mi-a fost greu şi au pus şi ei umărul şi m-au ajutat", povesteşte mama Magdalenei, Georgeta Saviţchi.

De sărbători, Magdalena merită să fie fericită. Vrea şi ea un Pom de Crăciun.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu