Deşeuri care curg în Nistru. S-a stabilit provenienţa lichidului alb care afectează râul (VIDEO)

Embed:
După ce imaginele cu lichidul de culoare albă care se scurge în Nistru au ajuns în presă, reprezentanţii Agenţiei Apele Moldovei şi a Inspectoratul ecologic au prelevat probe la faţa locului. Ei presupun că lichidul provine de la fabrica de brânzeturi din Soroca.

"Epurare în regiunea Cetăţii, încă aşa ceva nu am văzut să iasă de aici. "

Aceste imagini au fost filmate ieri de către Eduard Revenco. Bărbatul a rămas uimit de ceea ce a văzut.

Reprezentanţii companiei Apă Canal din oraş spun că nu este prima data când în Nistru sunt deversate ape reziduale de la fabrica de brânzeturi.

"Din câte cunoaştem noi asta se întâmplă în urma revărsării nu atât de deşeuri cât a apei care merge în urma procesului tehnologic la staţia de lactate, care o avem în oraş."

Situaţia din Soroca e oricum foarte gravă, iar specialiştii cunosc situaţia de acolo.

"Staţia de epurare din Soroca nu activează din anul 2000 şi toate apele reziduale neepurate sunt revărsate în fluviul Nistru. De către inspecţia pentru protecţia mediului întrebarea aceasta a fost monitorizată."

Localnicii spun că problema îi afectează direct.

"Avem nevoie chiar de staţia aceasta de epurare, dar până ce o fi nimic, toţi strâng din umeri, toţi merg mai departe. Chiar şi turiştii şi noi, locuitorii acestui oraş, noi suferim cu mirosul acesta."

"E o problemă care nu poate fi soluţionată acum. La ce vom ajunge în final, cum vom trăi mai departe."

Autorităţile locale din Soroca spun că soluţia este construcţia unei staţii de epurare, dar pentru asta ar fi nevoie de cel puţin şapte milioane de euro.

"Nu o data a fost intentat o procedură de a fi construită o staţie de epurare pentru oraşul Soroca. Sperăm că Guvernul o să se întoarcă cu faţa la oraş, la municipiu, şi o să fie inclus în plan, buget. Bugetul Municipiului Soroca nu dispune de aşa o sumă."

Zilnic în râul Nistru sunt deversate o mie de metri cubi de ape reziduale.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu